Календар

Велообиколка Екотопия 2008

Внимание! Внимание! Това е необикновената велообиколка Екотопия 2008!

Къде? Сърбия, България и Турция (от Белград до Синоп, на черноморското крайбрежие).

Кога? 21-ви юни – 14-ти август 2008

Какво? Велообиколка Екотопия е мобилна общност, която се появява всяка година за няколко седмици в различна част на Европа и предлага екологично приемлив начин да се стигне до срещата на Екотопия (http://eyfa.org/ecotopia, www.ecotopiagathering.org/ ) или просто да се кара колело из интересни места. По пътя срещаме местни групи, които работят по екологични или социални въпроси и подкрепяме техните дейности.

Защо? Научават се нови неща, поддържа се добро здраве, виждат се нови места, популяризира се карането на колело, срещат се нови хора, подкрепят се местни екологични организации...

Кой? Ако се интересувате от екологични въпроси, искате да се включите активно в групата и имате колело, то велообиколка Екотопия може да е именно за вас. Велообиколката е подходяща за хора с различни възможности на колелото, а преспиването обикновено е в палатки. Участниците са отговорни за задачи като приготвяне на храна, измиване на съдовете и понеже нямаме съпътстващ автомобил, всеки си носи сам екипировката в ремаркета. Участниците заплащат малка такса участие, която се оформя в зависимост от националността, и се очаква да участват във вземането на решения по време на обиколката.

За повече информация:

Запишете се в листа за известяване на:

https://lists.eyfa.org/mailman/listinfo/biketour

или пишете на: mail4yoy@gmail.com

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2333 посещения

OFF