Календар

Карнавал на биоразнообразието и в Шумен

Карнавал на биоразнообразието и в ШуменКарнавал на биоразнообразието ще се проведе на 20 май (четвъртък) от 16,30ч. в централната зона на град Шумен. В карнавалното шествие, което ще тръгне от площад „Кристал”, ще дефилират деца от детски градини и училища, както и спортни групи от възрастни. Очаква се броят на участниците да надхвърли цифрата 160. Карнавалът ще се пренесе и в градинката източно от Община Шумен, където от 17,00ч. ще започне музикално-танцовият спектакъл, изпълнен с авторски костюми.

„Биоразнообразието е живот” е озаглавена приказката от песни, танци и етюди, която ще покажат възпитаниците на ЦДГ № 1, ЦДГ № 34, СОУ „С. Доброплодни, балет „Роберта” към НЧ „Напредък”, ДДМУ „Калинка”- с. В. Друмев, Общоградски спортен клуб за здраве „Мадарски конник”. Участниците и гостите на празника ще получат късмети-зелени съвети, любезно предложени им от учениците към СОУ „П. Волов”. Празникът ще завърши с пускане на хвърчила и балони – тематично изрисувани от художниците към ІІ ОУ „Д-р П. Берон”, град Шумен.

При дъждовно време празникът ще се проведе в Общински младежки дом – ІІ етаж, паркетна зала от 17,00ч.

Карнавалът е посветен на Международната година на биологичното разнообразие и Деня на биоразнообразието – 22 май. Честването ще премине под патронажа на Общински съвет-Шумен. Организатори и партьори в инициативата са РИОСВ-Шумен, Община Шумен, БФ „Биоразнообразие”, Дирекция ПП „Шуменско плато”,скаутски клуб „Мадарски конник”, вело-клуб „Илчов баир”, учебни заведения и клубове.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3442 посещения

OFF