Календар

Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!

Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!Сега настъпи моментът за президента Плевнелиев да демонстрира своята свободна воля и достойнство. Дали ще даде вето на Закона за горите зависи и от нас, нашата подкрепа и твърда позиция. Защото днес тези, които имат гражданска позиция, излизат по улиците да я изразят не от антагонизъм, а от грижа към природата и живота. Вчерашните събития доказаха това. Ако президентът не успее да реагира своевременно и адекватно сме готови да продължим тези действия всеки ден.

Във фейсбук отново има призив да се съберем на Орлов мост и днес в 19:30 ч.

http://www.facebook.com/events/171845196280377/

Вчера България се събуди! Събрахме се за по-малко от 3 часа, блокирахме Орлов мост, бяхме единни, държахме се за ръце, седяхме на тротоара, пеехме песни за рождения ден Бойко, но той не ни уважи. Този път и шофьорите като че ли бяха на наша страна! И когато запяхме "Хубава си моя горо" дори полицаите се стъписаха! Поставихме едно достойно начало на битката с НОВИЯ ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ! Защото това не е краят! Това е началото! Всеки ден ще е така - до победата!

Днес е ред на Росен Плевнелиев - той може да наложи вето на промените в Закона за горите. Тези промени, които могат да напълнят партийните каси; да подсигурят бъдещето на Цеко Минев, Емо Фаса, Ковачки и другите олигарси; да увеличат двойно и повече сечта в горите; да застроят всички наши планини. Но не могат да гарантират въздуха, водата и здравето ни.

Как: с плакати, свирки, топки, колела, деца, кучета.

Какво правим: събираме се на езерото Ариана точно в 19:30 и точно в 19:45 излизаме на платното на Орлов мост. Стоим там докато не получим отговор от Плевнeлиев, че ще се срещне с нас и ще наложи вето. Ако не го направи си тръгваме точно в 20:45 и утре пак!

Много важно: не се заяждаме с полицията, не се разделяме на малки групи, гледаме да покрием по-голяма площ.

Повече информация за промените: http://forthenature.org/news/2434

Разпространявай спешно по мейли, ФБ, скайп, sms.

Заглавна снимка: Anastas Tarpanov Photography

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3021 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Томова
    2012-06-16 14:58:02

    СТРАХ ГО Е!!! ЧАКА НАРЕЖДАНЕ ОТ БОЙКО БОРИСОВ!!! СРАМ!!!

OFF