Календар

Протестно връчване на писмо до кмета на София г-жа Фандъкова и Столичния общински съвет

Протестно връчване на писмо до кмета на София г-жа Фандъкова и Столичния общински съветГражданска група „За Витоша” ви кани утре, на 25 юли (сряда) от 18,30 ч. пред Столична община, (бул. „Московска” № 33) на протестно връчване на писмо до кмета на София г-жа Фандъкова и Столичния общински съвет. Връчването на писмото ще бъде колективно – над 200 граждани на София, редовно ползващи ресурсите на Природен парк „Витоша” за спорт, туризъм и отмора, са заявили участие пред сградата на Столична община – скиори, сноубордисти, колоездачи и туристи от всички групи, любители на планината Витоша. Повече информация може да получите от нашето събитие във Фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/events/180361795429658/.

Ние от гражданска група „ЗаВитоша” ще зададем следните неудобни въпроси на г-жа Фандъкова и ще изискваме отговор на тях:
1. Защо решението на проблема с лифтовете идва чак сега и какво пречеше осем месеца просеките да бъдат почистени?
2. Чия е отговорността за това, че решението беше намерено чак сега и как ще бъдат компенсирани столичани за пропуснатите ползи от несъстоялия се ски сезон?
3. Защо на заседанието на СОС от 08.03.2012г. Кметът на Столична община твърдеше, че трябва да има „законодателни промени”, за да може стопанинът да изпълни задълженията си?
4. Ще се потърси ли отговорност от служителите на Столичната общинска агенция по приватизация за изготвения договор за приватизация на „Въжени линии“ ЕАД, за който бе потвърдено, че не гарантира в достатъчна степен обществения интерес?
5. Какви са възможностите този договор да бъде преразгледан и има ли политическа воля за трайното решаване на проблемите, породени от тази недалновидна приватизация?
6. Какви действия смятате да предприемете и каква стратегия имате, за да се подобри трайно достъпът на граждани до планината Витоша?
7. Какви превантивни мерки за осигуряване достъп до планината на данъкоплатците подготвя Столична община в случай, че операторът на лифтовете за пореден път не изпълни ангажиментите си и съоръженията бъдат напълно или частично спрени?
Акцията цели да покаже, че ние не приемаме никакви оправдания за нефункциониращите ски съоръжения на Витоша през ски сезон 2012/13! Ще настояваме нашето право на достъп до планината да бъде уважено, като ни бъде предоставен безопасен, удобен и на разумна цена достъп до Витоша. Още веднъж ще изразим несъгласието си с факта, че една фирма диктува действията на отговорните държавни и местни институции! Оценката на гражданите (НИЕ НЕ СМЕ ЕКОЛОЗИ, а именно граждани на София!) към действията и бездействието на Столична община по проблемите на Витоша е категорично порицание!
Гражданска група „За Витоша” е гражданска организация, която се „роди” по време на протестите срещу промените в Закона за горите, започнали още през декември миналата година. Тя се състои от скиори, сноубордисти и любители на планината и цели да покаже недоволството на гражданите от промените в Закона за Горите, които до момента се представят единствено като проблем на природозащитните организации в България.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2297 посещения 1 коментара

Коментари

  1. турист
    2012-11-08 13:17:01

    Мис Фънди няма да даде отговор на въпросите, защото и на нея, и на целия й екип липсват глави на раменете. На раменете си имат Тикви.

OFF