Календар

С будилници за законност на Витоша

С будилници за законност на ВитошаОрганизатор: Гражданска група "За Витоша"

Какво ще правим: навиваме будилниците за 18:45 и ги оставяме да позвънят 5 минути пред Министерството на земеделието и храните (бул. "Христо Ботев" 55)

Предварителна подготовка: разпечатваме плакати “Времето ви изтича...” и разлепяме през деня пред институциите в София: Министерство на земеделието, Министерство на спорта, Министерство на околната среда и водите, Столична община, Висш съдебен съвет и които други прецените.

Това лято Човекът на годината – протестиращият от Орлов мост се събуди, за да заяви пред управляващия кръг своето право на чиста природа. Сега, след поредната доза предсезонно изнудване, запазена марка на “Витоша ски” АД, отново стана време за ски разбуждане на Витоша.

За да не бъдем приспани под дебелите зимни завивки от сладки приказки и управленски обещания, нека заедно да поставим пред входа на МЗХ нашите будилници. Ние - скиори, сноубордисти и планинари ще припомним, чрез шумни будилници, че следим какво става с планините, ските, горите и сме нащрек.

Техният звън ще извади от бюрократична забрава всички, които смятат, че олигархичните интересни на неколцина стоят над нашите права. Искаме ски писти за всички ски училища (без изнудване) и нормални условия за всички туристи (без риск от инциденти, защото „Витоша ски” не иска да ремонтира съоръженията). Искаме Прокуратурата да упражнява надзор за спазване на законността на Витоша.

Призовавайки за реални дела вместо кухи обещания, допълнително ще внесем писмо до институциите със следните въпроси:

1. Какво става с влек „Заека“?

2. Какво е сегашното състояние на морените, ливадите и другите земи на Витоша, чийто статус бе неправомерно променен в кадастъра? Дадоха ли ги вече на „Витоша ски“?

3. Защо ски училищата от Сдружение „Витошки ски и сноуборд училища” са поставени в условия на нелоялна конкуренция? На Витоша трябва да има място за всички, които искат да се занимават със зимни спортове, а не само за малцина избрани!

4. Какво изпълни Столичен общински съвет от обещанията за Витоша, които ни дадоха през лятото?

5. Защо се позволява промъкването на лобистки поправки в Закона за туризма (в частта му за ски пистите)?

6. Кога ще спрат опитите за манипуация на обществото, с цел да влязат машините в резерват “Бистришко бранище” (под претекст - извличане на мъртва дървесина)?

Събудете се преди края на Света, времето ви изтича! Разпространете събитието във Фейсбук

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2437 посещения

OFF