Календар

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, София

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, СофияПреди няколко дни ви информирахме за решението на 5-членен състав на Върховния административен съд, с което съдиите приеха Общия устройствен план на Царево, документ без екологична оценка и предвиждащ застрояването на 80 % от южното ни черноморие. Днес научихме, че мафията явно съвсем се е обанадеждила и са уволнили директора на Природен парк "Странджа" - Стефан Златаров след като 18 г. се грижи за най-голямата защитена територия в България.

Във фейсбук се организира спешен флаш моб протест "Няма да дадем Странджа на мафията". Излизаме на ПРОТЕСТ за Странджа – на Попа, ДНЕС, 18:00 ч. Копираме целия текст на призива по-долу.

Приятели, време е отново да застанем зад Странджа и срещу унищожаването на природата и държавата ни от властта на мафията.

„Върховният” административен съд се подигра на всички – той реши ОКОНЧАТЕЛНО, че Общият устройствен план на Царево е нищожен, но никой няма право да обжалва пред съда неговата нищожност, и затова е в сила.

Решението на съда значи почти 100% застрояване на
крайбрежието на Царево, Арапя, Корал, на големи части от Природен парк Странджа!

Ножът на алчните мафиоти във властта буквално опря в кокала, когато днес научихме, че е уволнен и директорът на ПП Странджа Стефан Златаров.

През 2007 година спряхме погрома, като затваряхме кръстовища в центъра на София. Можем да го спрем и сега, ако сме твърди и единни – навън, на улицата. Нека осветим с челници, фенери и свещи тъмното минало на хората, които одобриха този план – кои са те и къде са сега! Да огласим с имената им улиците на София!

Искаме:

1. Парламентът спешно да приеме закон с който всички устройствени планове да са нищожни, ако нямат екологична оценка и оценка за съвместимост.

2. Министърът на регионалното развитие да отмени заповедта за одобрение на ОУП на Царево.

3. Върховна административна прокуратура да заведе дело за нищожност на ОУП Царево заради липсата на екологична оценка.

4. ОСТАВКА на сегашното правителство!

Поканете всичките си приятели и споделете събитието на стените си! Заедно ще успеем!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2648 посещения

OFF