Календар

Акции


Творческа работилница на тема: ВКУСНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА БИО-ГРАДИНКА

Творческа работилница на тема: ВКУСНАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА БИО-ГРАДИНКАИдеята е да споделим с вас, най-ценното от опита през последните 3 години опит - и най-вече полезното знание и информация, която е необходима на всеки, който планира да развива проект за вкусна био-градинка.

Прочети пълния текст

1701 посещения

От акция – в традиция: вземи чувала и скачай в тринадесетото почистване на любимото Иракли!

 От акция – в традиция: вземи чувала и скачай в тринадесетото почистване на любимото Иракли!	Ираклийци! Докато посегателствата над Черноморието ни продължават, ние продължаваме с една традиция в обратната на масовата посока – времето за почистване на плажа!

Дойде време за традиционното (вече 13-то) почистване на плажа и местността Иракли-Емине. Както старите ираклийци знаят, истинските ираклийци по чувалите ще ги познаете!

Хайде да отприщим лятото, да си пожелаем победи по всички морски казуси и отдадем любов и грижа на Иракли за Деня на детето – онова вътре в нас, но и съвсем буквално – с посланието да запазим морската си природа за бъдещите поколения, на които тя принадлежи.

Прочети пълния текст

1855 посещения

Национален протест в десет града: 11 февруари 2014, ЗА Странджа и ЗА всички паркове

Национален протест в десет града: 11 февруари 2014, ЗА Странджа и ЗА всички парковеНа протест излизат София, Бургас, Пловдив, Трявна, Русе, Стара Загора, Сливен, Перник, Пазарджик, Велико Търново!

Битката за спасяването на природен парк Странджа вече се превърна в битка за спасяването на всички природни паркове, застрашени от своеволията на институциите! Заповедта на регионалното министерство за спиране на общия устройствен план на община Царево е нещо несигурно, което не решава дългосрочно проблема в Странджа.

За да сме спокойни, че нито този, нито който и да е план на друга община, приет без екологична оценка, ще създаде други проблеми, са необходими промени в Закона за устройство на територията и действия на екоминистерството. Но засега и парламент, и министър продължават да не предприемат нищо!

Прочети пълния текст

3414 посещения 2 коментара

28.01.: Национален протест за Странджа

28.01.: Национален протест за СтранджаЗасега са потвърдени София, Пловдив, Бургас, Русе и Сливен като все още някои места на протест се уточняват със съответните общини. Следете тук за актуалиране на информацията!
В Бургас – на 23-ти, 18:00 ч. на Часовника https://www.facebook.com/events/1442288762667414/?ref_newsfeed_story_type=regular
В Пловдив – на 28-ми, 18:00 ч., Площад Стефан Стамболов (Копчетата): https://www.facebook.com/events/1374849592780610/?notif_t=plan_user_invited
В Русе – на 28-ми, 18:00 ч. https://www.facebook.com/events/198376077028838/
В София – 28-ми, 18:00 – Съдебна палата, 19:00 – ВАС на пл. "Св. Неделя", 19:30 – Кристал и домът на Цветан Василев

Прочети пълния текст

2327 посещения

Рисувайте с нас тениски за Драгоманското блато!

Рисувайте с нас тениски за Драгоманското блато!Екипът на СДП Балкани ни кани тази събота (25 януари) от 15:00 до 18:00 ч. в техния офис (ул Цанко Церковски 67 В) с предложение, което е малко по-нестандартно, но пък е творчески ориентирано. Ще рисуваме тениски и торбички на тема влажни зони (чапли, щъркели, тръстика, папур и т.н.), които да се предлагат в Центъра за опазване на влажните зони "Драгоманско блато".

Прочети пълния текст

2690 посещения

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, София

Спешен протест за Странджа, днес, 22 януари, СофияПреди няколко дни ви информирахме за решението на 5-членен състав на Върховния административен съд, с което съдиите приеха Общия устройствен план на Царево, документ без екологична оценка и предвиждащ застрояването на 80 % от южното ни черноморие. Днес научихме, че мафията явно съвсем се е обанадеждила и са уволнили директора на Природен парк "Странджа" - Стефан Златаров след като 18 г. се грижи за най-голямата защитена територия в България.

Във фейсбук се организира спешен флаш моб протест "Няма да дадем Странджа на мафията". Излизаме на ПРОТЕСТ за Странджа – на Попа, ДНЕС, 18:00 ч. Копираме целия текст на призива по-долу.

Прочети пълния текст

1990 посещения

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и Иракли

Sofia corruption tour - нощна обиколка за Пирин и ИраклиОтново се строи на Иракли. Отново искат да узаконят незаконните строежи в национален парк Пирин.

С шествие да осветим местата, където се раждат поредните схеми за унищожаването на Иракли, Пирин и цялата държава: МОСВ, банките, Министерство на инвестиционното планиране, Министерски съвет, съдебната система.

18 декемрви, 18.30, от паметника на Партиарх Евтимий

Прочети пълния текст

2668 посещения 1 коментара

240 Писма за Иракли

240 Писма за ИраклиСигурно вече разбрахте, че Бургаският Административен Съд, в духа на цялата ни „функционираща държавност“, ОТМЕНИ ЗАБРАНАТА на РДНСК за строителството на Иракли!

Този звучен шамар е продължение на натиска от Министъра по инвестиционното проектиране за застрояване на морето и на опитите на брата на г-н Станишев да проката мега проекта си за Кара Дере с „инвестиционен клас“.

Прочети пълния текст

2588 посещения 5 коментара

АКЦИЯ 'за края на въглищната епоха'

АКЦИЯ 'за края на въглищната епоха'ПОНЕДЕЛНИК, 11.11.2013, 15.30 часа, Министерски съвет
Темата за въглищата е трудна и трънлива, предвид работната заетост и създадената мега инфраструктура за тяхното добиване и горене.

НО ТЕМАТА ТРЯБВА да стигне до общественото съзнание.

Прочети пълния текст

1838 посещения

Залесяване на защитена зона 'Драгоман'

Залесяване на защитена зона 'Драгоман'Кога: 9 ноември (събота)
Къде: в района на с. Понор (на 30-ина км от София)
Транспорт: с лични коли (търсят се 4 броя); покриваме разходите за гориво
Колко: 15-20 доброволци
Записване: Пишете ни на dragoman@balkani.org до четвъртък (7 ноември)

Акцията е част от усилията на Сдружение за дива природа "Балкани" ни за възстановяване на естествените гори от космат дъб и други местни видове на територията на защитена зона „Драгоман”.

Прочети пълния текст

2060 посещения

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

  Знаете ли, че..

  WWF предупреди, че предстои голямо изчезване на птици заради климатичните изменения, като при някои популации намаляването е вече до 90 %.
           
  Install Flash player!