Календар

Акции


Е-мейл атака за горите

Е-мейл атака за горитеВреме е всеки от нас лично да покаже позицията си в защита на горите. Всеки момент народните представители ще гласуват на второ, последно четене, поправките в Закона за горите. Групата "За Витоша" подготви писмо, което всеки може да изпрати до народните представители от личната си поща. Следват примерният текст и електронните адреси на депутатите.

Прочети пълния текст

11511 посещения 5 коментара

SMS акция за горите

SMS акция за горитеВреме е всеки от нас лично да покаже позицията си в защита на горите. Всеки момент народните представители ще гласуват на второ, последно четене, поправките в Закона за горите. Нека всеки изпрати SMS лично от своя телефон до 15 избрани от него депутати с текст на кирилица или латиница:
Гласувайте против промените в Закона за горите! От това зависи водата, въздуха и здравето ни!//
Glasuvayte protiv promenite v Zakona za gorite! Ot tova zavisi vodata, vuzduha i zdraveto ni.


Прочети пълния текст

16031 посещения 7 коментара

Доброволческа акция 'Зона за игра'

Доброволческа акция 'Зона за игра'Каним всички, които искат да бъдат полезни и да преживеят един красив, зелен, пълен с приятели уикенд на 12 и 13 май 2012 (събота и неделя) в еко-ферма "Елата". Ще правим оградки, люлки и красива зелена зона за деца на еко-ферма Елата. Има място за палатки и лагерен огън. :)

Скъпи приятели и доброволци, тази пролет започваме работа по един много любим и отдавна очакван от всички ни проект-инициатива за създаване на интерактивна еко-образователна-зона за приятели, деца и Природа.

Проектът е изцяло солидарен и базиран на добрата воля и споделените ни усилия и вдъхновение да споделим красотата и мъдростта на Природата с децата от големия град и техните семейства, и особено онези от тях, които най-трудно успяват да се докоснат до Природата.


Прочети пълния текст

2596 посещения

Пролетно почистване на Иракли, 19 и 20 май

Пролетно почистване на Иракли, 19 и 20 майПриятели - любители на морските простори!

Топлото време донесе дъх на море и копнеж по традиционното почистване на прекрасното ни Иракли. Чакаме те на 19 и 20 май.

Прочети пълния текст

3472 посещения

АКЦИЯ ЗА РЕКА ВЕЛЕКА

АКЦИЯ ЗА РЕКА ВЕЛЕКААко не ви е безразлично какво е състоянието на реката, ако искате да се включите в почистването от битови отпадъци и други материали, заповядайте на 30 април 2012 г. (понеделник) в 10.00 часа в местността Ковач (сборен пункт на поляната до Гостилница „Ковачь”).

Прочети пълния текст

3248 посещения

Да почистим защитена местност „Пода”

Да почистим защитена местност „Пода”На 22 април (неделя) по повод Международният ден на Земята ще се проведе акция за почистване на защитена местност „Пода” до Бургас. Организатори са Българско дружество за защита на птиците и Община Бургас. В този сезон, повече от всякога, защитената територия и нейните обитатели се нуждаят от нашите сръчни ръце, за да стане тя едно по-чисто и привлекателно място. През зимата бурното море, в следствие на силни ветрове, е изхвърлило на брега на защитената местност голямо количество битови отпадъци. Сега е моментът те да бъдат събрани и депонирани на предназначените за тази цел места.

Прочети пълния текст

2629 посещения

'Синьото мече' ще чисти Южния и Западния парк в София. Ела и ти!

'Синьото мече' ще чисти Южния и Западния парк в София. Ела и ти!Ако и вас ви притесняват опаковките от вафли и пластмасовите шишета от бира, изхвърлени по поляните, включете се в почистванията на два от големите паркове в София. Защото от нас зависи как ще изглежда градът, в който живеем.

На 28.04.2012 г. (събота) в Южния парк и на 19.05.2012 г. (събота) в Западния парк в София ще бъдат организирани почиствания с помощта на доброволци.

Прочети пълния текст

2439 посещения

Фотография в подкрепа на горите

Фотография в подкрепа на горитеФотографията има сила да въздейства емоцоционално на хората и да ги кара да се замислят. Точно това е необходимо днес, за да разберат повече хора за опастността, надвиснала над българската Природа.

Прочети пълния текст

2309 посещения 1 коментара

Елате да връчим по една брадва за всеки депутат в парламента - вторник, 10 април

Елате да връчим по една брадва за всеки депутат в парламента - вторник, 10 априлКоалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” органзиира протестно шествие по повод готвените промени на Закона за горите на второ четене във вторник, 10 април 2012 г., 19 ч.. Сборен пункт стълбите на бившия Партиен дом. Шествието ще завърши на Парламента. По време на шествието символично ще бъдат връчени 240 хартиени брадви за всеки един от депутатите в Парламента.

С подаръка си искаме да напомним за избора, който следва да направят депутатите в предстоящото гласуване на Закона за горите – или да пресекат корупционните схеми, чрез които ще се застрояват безплатно, безсрочно и без търг българските гори, или да помогнат за изсичането на българската гора, като гласуват "За" готвените промени в Закона за горите.

Прочети пълния текст

5147 посещения 1 коментара

Масово залесяване в района на гр. Ивайловград!

Масово залесяване в района на гр. Ивайловград!След влизането в НАТУРА 2000 на триторията около община Ивайловград се получава излишък от над 200 000 фиданки, подготвени за залесяване от предните няколко години в разсадника на прилежащото им Горско стопансто. Сега този разсадник се закрива и всички налични количества от малките мечтатели(церчета, черни борчета, акацийки и аризонски кипарисчета) ще бъдат унищожени(буквално).

Прочети пълния текст

3026 посещения