Календар

Акции


Артистична акция по повод промените в Закона за горите, 4 април, сряда, 12.30 ч., градинката до парламента

Артистична акция по повод промените в Закона за горите, 4 април, сряда, 12.30 ч., градинката до парламента Kоалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” ще проведе артистична акция в София, в градинката до Народното събрание, на 4 април, сряда, от 12.30 ч.

Акцията ще илюстрира каква гора от сгради и съоръжения може да изникне в българската гора, ако се приемат промените в Закона за горите.

Прочети пълния текст

2511 посещения

Карай за Витоша не на шега!

Карай за Витоша не на шега!ТОВА НЕ Е 1 АПРИЛСКА ШЕГА!

Пролетта настъпва, но зимата все още не спира да ни радва в планината. Каним ви да закрием сезона заедно на 1 Април на Витоша!
Цветно закриване на сезона на лъжата. Така, както го открихме на 26 декември - с каране За Витоша (Ride 4 Vitosha).

Ще караме, ходим, летим, скачаме, ще се забавляваме, играем, свирим. Ще покажем кой колко е напреднал този сезон и кой е научил нова техника или трик, ще се срещнем с приятели на чаша чай. Ще бъдем горе с компания, семейството, децата си, за да се порадваме на планината! Елате с нас!

Прочети пълния текст

2368 посещения 4 коментара

Протест 'Борбата продължава ! За окончателна забрана за шистовия газ!'

Протест 'Борбата продължава ! За окончателна забрана за шистовия газ!'Организатор: Fracking Free Bulgaria Initiative

На 10 март (събота) от 11:30 до 14:00 часа на паметника на Патриарх Евтимий (Попа) Инициативната група срещу проучването и добива на шистов газ ще проведе поредния си протест под мотото "Борбата продължава ! За окончателна забрана за шистовия газ!" с искане за ясни и актуални регулации, прозрачност и гражданско участие в работата на съответните комисии, организирани от законодателната и изпълнителната власт. Настояваме за изготвяне на нова актуална нормативна база за всякакви добивни дейности, включително нов Закон за концесиите, тъй като настоящият отваря широка врата за ограбването на природните ресурси на българската държава.

Прочети пълния текст

2005 посещения

14 март: шествие под надслов «Да спасим гората от закона!»

14 март: шествие под надслов «Да спасим гората от закона!»На 3 март ви обещахме, че ще направим шествие, независимо от претенциите на общината! На 14 март ще изпълним това обещание! Тръгваме отново от НДК, мястото, което "помни" нашите песни и "живите дървета", които си направихме! Събираме се между 18:30 – 19:00 часа на 14 МАРТ.

Прочети пълния текст

6962 посещения 4 коментара

Събитие във Фейсбук приканва за жива верига в подкрепа на Тома Белев

Събитие във Фейсбук приканва за жива верига в подкрепа на Тома БелевПриканваме ви утре, четвъртък 1 март (и всеки следващ работен ден) в 8.20 часа да се съберем за един час пред дирекцията на Парк "Витоша" (площад Възраждане, “Антим І”№17 ) с плакати, които ясно да показват позицията ни за опорочения конкурс и отстраняването от длъжност на доказани специалисти. Нека да се хванем за ръце, да направим жива верига и да не допуснем Снежана Петрова до дирекцията на ПП Витоша.

Прочети пълния текст

2740 посещения 6 коментара

Митинг и шествия „Да спасим гората – да спасим държавата” на 3 март в София, Пловдив и Бургас

Митинг и шествия „Да спасим гората – да спасим държавата” на 3 март в София, Пловдив и БургасВ София митингът е от 14 ч. до пилоните на НДК, тъй като общината отказа съгласуване на шествие.
В Пловдив сборният пункт е ДНА от 12,30 ч., откъдето ще тръгне шествие към Централна поща.
В Бургас шествието започва в 13 ч. от Часовника и ще стигне до Морската градина.
Възможно е да се присъединят и други градове.

Прочети пълния текст

4812 посещения 2 коментара

Да спасим Гората - да спасим Държавата

Да спасим Гората - да спасим ДържаватаНа националния празник 3 март се събираме, за да защитим не просто националното богатство - нашите гори, а и правото си да живеем в държава, в която законите обслужват обществения интерес, а институциите ги спазват.

След уточнение със Столична община - протестът ще се проведе на 3 март от 14.00 часа на НДК.

Прочети пълния текст

4780 посещения 40 коментара

Горите не могат да говорят. Да викнем вместо тях. Отново!

Горите не могат да говорят. Да викнем вместо тях. Отново!Доведи приятел :)

На 4 февруари 2012 г., събота, в София се организира шествие в подкрепа на Природен парк Витоша и на българските гори срещу поправките в Закона за горите, предложени от Министерски съвет. Начален час: 11.30 ч. от паметника на Патриарх Евтимий (Попа).

Прочети пълния текст

5677 посещения 7 коментара

ВТОРА МАСОВА БИТКА СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ 28-ми ЯНУАРИ - В подкрепа на Витоша!

ВТОРА МАСОВА БИТКА СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ 28-ми ЯНУАРИ - В подкрепа на Витоша!Организатори: SG-Events-Flash Mob Bulgaria Group

ДАТА: 28-ми ЯНУАРИ (тази СЪБОТА)
СРЕЩА: Зад НДК, страната към хотел "Хилтън"
ЧАС: 15:30 ч.

ВАЖНО >>>>
Първо се присъедините към ГРУПАТА: http://www.facebook.com/groups/165597970136543/
Отбелязалите във Facebook с "Да" или "Присъстващ" ТРЯБВА НАИСТИНА ДА ПРИСЪСТВАТ! :)_ И накрая поканете всичките си приятели, за да го изживеете заедно!

------------------------------------------------------------------------
ЦЕЛИ: Забавление в подкрепа на Национален парк Витоша
МЯСТОТО: ще разберете на срещата от 15:30

Прочети пълния текст

2159 посещения

Два народа - една вода! Два народа - една борба!

Два народа - една вода! Два народа - една борба!Четвъртък, 26.01.2012 г. от 12.00 до 13.00 ч. - Румънско посолство, бул. "Михай Еминеску" Nо 4 и бул. "Ситняково"

ДВА НАРОДА, ЕДНА ПРИРОДА!!!

БЕЗЦЕННОТО НИ ПОДЗЕМНО ЕЗЕРО ПОД ДОБРУДЖА ПРОДЪЛЖАВА И ОТВЪД Р. ДУНАВ! ПРИ АВАРИЯ НА РУМЪНСКА ТЕРИТОРИЯ, ЕКОЛОГИЧНАТА КАТАСТРОФА ЩЕ ЗАСТИГНЕ И НАС!!! ЗА ДА НЕ БЪДЕ ПОБЕДАТА НИ НАПРАЗНА! ДА ПОДКРЕПИМ БРАТЯТА РУМЪНЦИ! БЪЛГАРИЯ Е С ВАС, НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!

Прочети пълния текст

2635 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията
             
    Install Flash player!