Календар

Акции


Екоминистерството призна, че писта „Плато 1” в ски зона Банско в Национален парк Пирин е извън закона

Екоминистерството призна, че писта „Плато 1” в ски зона Банско в Национален парк Пирин е извън законаСофия, 1 септември 2011 г. – Министерството на околната среда и водите (МОСВ) призна, че писта „Плато 1” от ски зона Банско в Национален парк Пирин на практика е извън закона.

Прочети пълния текст

3717 посещения 3 коментара

Царски орел от България загина от токов удар в Западна Турция

Царски орел от България загина от токов удар в Западна ТурцияЦарски орел е открит, загинал от токов удар на турска територия. Орелът беше маркиран със сателитен предавател от БДЗП миналата година. Това е позволило откриването на тялото и причината за смъртта.

Прочети пълния текст

2767 посещения

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРОУЧВАНЕТО И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРОУЧВАНЕТО И ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯПрез първия ден от септември ще се проведе национален протест срещу проучването и добива на шистов газ в следните градове: София, Варна, Пловдив, Добрич, Стара Загора, Чирпан, Раднево, Плевен, Айтос.

Прочети пълния текст

2970 посещения 2 коментара

Подари почистване в Национален парк 'Рила'

Подари почистване в Национален парк 'Рила'Тазгодишната акция за почистване на защитени и труднодостъпни планински местности, организирана от За земята, ще се случи между 26 август и 1 септември в района на хижа Чакър войвода, Национален Парк Рила. Ще почистим билата и циркусите, най-горното течение на р. Марица, пътеките към Ситняково, Заврачица и Мусала, стари сметища, както и останките на едни отдавна разрушени, неизползваеми бунгала в района.

Прочети пълния текст

3171 посещения

Шествие за Пирин - 21 юли!

Шествие за Пирин - 21 юли!21ви юли, ден на политическите чадъри

Винаги си искал да знаеш как функционира един политически чадър?
Чудиш се как се отваря, затваря и шества необезпокояван из държавата ни?

Ела да разберем заедно!

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА НАЧАЛНАТА ТОЧКА И МАРШРУТА НА ШЕСТВИЕТО!!! Тръгваме от стълбите на бившия Партиен дом (срещу Министерския съвет и Президентството), преминаваме покрай делегацията на Европейската комисия в София на ул. „Московска”, храм паметника „Александър Невски”, Парламента и Софийския университет и ще завършваме до сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано".

Прочети пълния текст

5426 посещения 4 коментара

Фестивал “RACycle в Парка”

Фестивал “RACycle в Парка”В забързаното, натоварено и стресирано ежедневие все по-рядко ни остава време да се огледаме и да обърнем внимание на това как се променя животът ни. Полагаме все по-големи усилия, за да задоволяваме все по-големите си „нужди”. Позволяваме си да се превърнем в универсални консуматори, без да си даваме сметка за последствията, до които води това. Неволно, но осъзнато се затрупваме с ненужни вещи, храна, която трудно може да се нарече хранителна, информация, която ни дезинформира, забавления, които носят все по-малко удоволствие.

Прочети пълния текст

2687 посещения

„Прегърни Природата”

„Прегърни Природата”Този петък и събота (10ти и 11ти Юни, в часовете между 10.00-13.00 и 16.00-19.00 часа доброволци разположени около „Вазата” в Парка на младежта и площад „Свобода” пред съдебната палата в Русе ще събират найлонови торбички, като в замяна ще раздават сърдечни прегръдки, за всеки съпричастен към инициативата, който донесе събраните вкъщи, гаража или офиса чантички.

Прочети пълния текст

2513 посещения

За Пирин, Рила и промяната на въображението

За Пирин, Рила и промяната на въображениетоПриятели, има нужда от помощта ви!!! За да мислим заедно как да запазим целостта на Рила и Пирин от нестихващите апетити за спекулативно презастрояване със ски писти, хотели и апартаменти, да запазим уникалната природа, култура и бит.

Прочети пълния текст

4358 посещения 6 коментара

Еко панаир Копринка

Еко панаир КопринкаНека заедно почистим местността Копринка, която в момента се задушава от боклук. Атмосферата ще бъде празнична, вдъхновяваща споделянето на знания, идеи, мисли и всеобща радост.

Всички заедно ще опънем палатките си и ще се случат различни занимания за вашите очи, уши и всевъзможни сетива: еко работилници, музика, изложби, игри, екстремни спортове, филмови прожекции и много други.
Всеки е добре дошъл на Еко панаир Копринка, няма значение от къде идваш, на колко си години или с какво се занимаваш… Ела сподели знанието си, вдъхновявай и се забавлявай.

Прочети пълния текст

3304 посещения

Гуруто на алтернативното земеделие - Ян Уинклъс подгрява Беглика фест с уъркшоп по овощарство и градинарство

Гуруто на алтернативното земеделие - Ян Уинклъс подгрява Беглика фест с уъркшоп по овощарство и градинарствоИрландецът, превърнал остров в Индийския океан от пустиня – в райска градина, е и основател на цяла методология за алтернативно образование и създател на училището за мир към ЮНЕСКО

Легендата в света на перма-културата, човекът, който превърна един вулканичен остров в Индийския океан в зеленчуков Ноев ковчег, човекът, чиято система за неформално образование бе призната от ЮНЕСКО за ефективен метод за постигане на световен мир - Ян Уинклъс, ще бъде първия гост в подгряващата програма на Беглика Фест през 2011.

Прочети пълния текст

3128 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Прилепите са единствените бозайници, използващи активен полет, при това със завидно умение и с помощта на ултразвук успяват в абсолютна тъмнина да уловят и най-малкото насекомо.
           
  Install Flash player!