Календар

Не-Нено-вините


Кога най-накрая Нено Димов ще научи природозащитните закони?

Кога най-накрая Нено Димов ще научи природозащитните закони?Нено Димов за пореден път ни удиви със своята некомпетентност и непрофесионализъм. В новина на самото министерство на околната среда и водите от днес се съобщава, че плажът "Болата излиза от резерват "Калиакра", но за да стане това окончателно трябва НС да промени Закона за биологичното разнообразие - http://www.moew.government.bg/bg/plajut-bolata-izliza-ot-rezervat-kaliakra-no-ostava-zastitena-mestnost/

Прочети пълния текст

2283 посещения

Може ли Нено Димов да смята? Или колко е 76,33 + 3,58+ 4,25+15,39?

Може ли Нено Димов да смята? Или колко е 76,33 + 3,58+ 4,25+15,39?Увлечен в желанието си да унищожава българската природа и във верността си към Юлен АД, министърът на околната среда и водите Нено Димов очевидно е забравил и да смята. Защото продължава все така самоотвержено да твърди, че не е ясно за колко ха е бил договорът за концесията за ски зона Банско. Лъже ли министърът ни или е толкова некомпетентен, че дори не е прегледал конкурсните книжа за определяне на концесионер за територията, част от национален парк "Пирин", която попада Ски зона с център Банско?

Прочети пълния текст

3010 посещения

Нено Димов забранява вече забранения лов на червеногуши гъски

Нено Димов забранява вече забранения лов на червеногуши гъскиМинистърът на околната среда и водите Нено Димов забрани лова на червеногуши гъски в Добруджа с изменение на заповедите на няколко защитени зони... На пръв поглед - грижа за природата и за един защитен вид. На втори - поредното непознаване на законите в България, некомпетентност или просто имитация на дейност. Защото Нено Димов всъщност забранява лов, който вече е забранен. При това не само в Добруджа, но и в цяла България.

Прочети пълния текст

2442 посещения

Нено Димов не прави разлика между национален и биосферен парк

Нено Димов не прави разлика между национален и биосферен парк Нено Димов разбира от защитени територии, но не съвсем. Днес разбрахме това от собствените му признания в ефира наНова телевизия. За него парк Нокберг е национален парк. И той лично бил проверил, че там 20% от територията била заета от ски писти и съоръжения. Дали лично е проверил не знаем, но знаем, че на територията на Австрия има 6 национални парка и Нокберг не е сред тях. Защото Нокберг е биосферен парк, а не национален, а в това има разлика. Нима българският министър на околната среда и водите не знае това?!? Или просто се надява, че българските зрители не го знаят. Е, ние знаем и ето каква е истината.

Прочети пълния текст

2367 посещения

Нено Димов излъга, че в националните паркове е позволено строителството на ски писти и спортни съоръжения

Нено Димов излъга, че в националните паркове е позволено строителството на ски писти и спортни съоръжения Днес в национален ефир министърът на околната среда и водите Нено Димов за пореден път демонстрира недопустима за министър некомпенентност и непознаване на българските закони! Той заяви, че в националните паркове е позволено строителството на ски писти и спортни съоръжения. Може и да му се иска това да е така. Разбираме, че има и олигарси, на които със сигурност им се иска това да бъде така, но в Закона за защитените територии пише друго. Съветваме министъра да си припомня законите преди да дава интервюта, за да не демонстрира по такъв скандален начин своето незнание или своето желание да манипулира обществеността в полза на определени олигархични интереси. А ето каква е истината!

Прочети пълния текст

2432 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Ако рециклирате една алуминиева кутийка от безалкохолно, ще спестите достатъчно енергия, за да работи компютърът Ви 3 часа. Проверете какво е вашето ЕКО-IQ тук.
           
  Install Flash player!