Календар

Над 70 деца участваха в карнавала на биоразнообразието в Бургас

Пъстър и забавен беше празничният ден за малчуганите, които не се изплашиха от променливото време. По подиума дефилираха семейство мечки, горски сънливец, жаба, глиган, щъркел, маймунка, зайци с моркови, вълци, които ги гонеха, не липсваха и морски мотиви – октопод, морско конче, рибки, цял отбор раци, както и лале, горска ягодка, много пеперуди, цветя и др. Най-активни бяха децата от детските градини „Брезичка”, „Моряче”, „Калина Малина”, „Райна Княгиня” и ОУ „Найден Геров”.

Организаторите от Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас и РИОСВ Бургас бяха подготвили награди за всички участници – енциклопедии, книжки за природата, детското еко-списание „Моги”, плакати и стикери с животни, а за почерпката се бяха погрижили от „Победа” АД. Наградата за авторско стихотворение журито присъди на Сара от ОУ „Св.Княз Борис І”. Специалната награда бинокъл за наблюдение на животните сред природата журито присъди на 5-годишната Мила от ЦДГ „Моряче” с ефектен костюм на странджанска зеленика.


Най-важното, което децата запомниха бе, че от всеки един от нас зависи дали ще имаме още дълги години чиста природа с много растителни и животински видове, че всеки може и трябва да направи нещо, за да опазим и съхраним биоразнообразието.

Снимки: Мария Андреева

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4324 посещения

OFF