Календар

Галерия

Багерите вече са в ски зона Банско

По случай Международния ден на околната среда България отбелязва празника.... с приватизация на национален парк!

Коалицията "За да остане природа в България" предупреди преди дни, че всеки момент в Национален парк Пирин започват сечите за разширяване на просеката на лифта „Шилигарника - Тодорка“ в ски зона Банско и подмяната му с двойно по-голям в нарушение на законите. Ето и снимки, направени вчера между Шилигарника и връх Тодорка. Дърветата за отсичане са определени, багерите са готови, материалите за новите стълбове са качени.

Разпространявайте и прочетете още подробности:
http://forthenature.org/news/3343

3839 посещения

Проект 'Участие за природа' на Зелени дни

Награждаване в конкурс за гражданска активност, презентации, щанд, представяне на граждански инициативи и акция "задади и дари" - това е са част от преживяванията около включването на проект "Участие за природа" във фестивала "Зелени дни".

2399 посещения

Карнавал на биоразнообразието в София

В пъстра горска поляна се превърна сцената в Голямата шатра на „Зелени дни“ по време на първия Карнавал на биоразнообразието в София на 22 май 2015 г. - Международния ден на биоразнообразието. Той бе организиран от Българска фондация Биоразнообразие със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм и Община София в рамките на „Зелени дни‘2015“.

Повече за събитието на: http://bbf.biodiversity.bg/bg/Karnaval-na-bioraznoobrazieto-v-Sofiya.p1422

2226 посещения

Фестивал на зелените идеи 2015 за деца и любители на цветя в Южния парк

Третото издание на Фестивала на зелените идеи очаква любителите на цветя и декоративни растения в Южния парк (зад „Хилтън“) в последните три дни на май (29 – 31 май).

Фестивалът е едно от съпътстващите събития на българско-холандската конференция „Зеленият град – въображаем и реален“ и ще бъде открит от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот в 11 часа на 29 май.

1712 посещения

Ученици и учители откриват първата зелена класна стая в кардам

Зелената класна стая на ОУ „Христо Ботев” в с. Кардам, област Добрич ще бъде официално открита в 9.30 ч. на 21 май, 2015 г. За целта училището ще организира спортен празник. Ученици от други училища също ще се включат в тържеството. Събитието ще събере всички деца и възрастни, които през последните месеци запретнаха ръкави и заедно създадоха специална градина, в която да провеждат алтернативни учебни часове.

2331 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  За последните 50 години 90% от големите риби в Световния океан са изчезнали, в следствие на свръхулова.
           
  Install Flash player!