Календар

Галерия

Първите туристи проходиха новия маршрут „Хищници” в ПП „Странджа”

Над 50 туристи преминаха по интерпретативен маршрут „Хищници” в ПП „Странджа” веднага след неговото официално откриване. Той започва от село Заберново и преминава през защитената местност „Парория“. По протежението му са обособени 14 информационни точки

3930 посещения

Откриха маршрута “В царството на зелениката” в ПП „Странджа”

С церемония по стар български обичай с „Да върви по вода” бе открит един от най-интересните маршрути на територията на ПП „Странджа”, изграден по проект„Устойчиво управление и устройство на ПП „Странджа”. Наименованието му „В царството на зелениката” предизвиква голям интерес, обещавайки на туристите романтично изживяване и потапяне в уникалната природна красота на този кът от Странджа планина. Лентата на маршрута в неговото начало – странджанското село Кондолово прерязаха директорът на ДПП „Странджа” инж. Владимир Димитров и Катя Димитрова – ръководител на проекта. Инж. Димитров поздрави първите посетители на маршрута „В царството на зелениката” и изрази увереност, че той ще привлича много любители на природата от България и света.

3840 посещения 1 коментара

Над 1000 души се събраха в ПП „Странджа” за фестивала на зелениката

Над 1000 души от цялата страна се събраха на откриването на 12-тото издание на Фестивала на зелениката, който се провежда днес и утре /9 и 10 май/ в м. „Св. Илия” край малкотърновското с. Визица. Празникът беше открит от директора на Парка инж. Владимир Димитров, който очерта приоритетите в работата на дирекцията и пожела весел празник на участниците. Минути преди старта на тържествата планината беше огласена от седем мощни тъпани, които накараха присъстващите да настръхнат. Разбира се, беше изпълнен и химнът на Странджа планина „Ясен месец”. Още с откриването на феста беше даден старт на две маратонски бягания – на 30 километров пробег и на кратката дистанция от 2,5 километра.

1889 посещения

Маршрутът „Хищници” ще ви отведе в непознатия свят на дивите странджнски животни

През вторият ден на Фестивала на зелениката на 10 май /неделя/ ще бъде представен още един от новите интерпретативни маршрути в Природен парк „Странджа” – той носи името „Хищници” и ще ви отведе в непознатия свят на дивите животни в Странджа.

3343 посещения

ИЗЛОЖБАТА ЗА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО СЕ РАДВА НА ОГРОМЕН ИНТЕРЕС В БУРГАС


Няма възрастен или дете, което тези дни да е минало през Морска гара Бургас и да не е останало очаровано от интерактивната изложба „СИМБИОТИЧНО“, която с малко думи, но със забавни илюстрации и клипове разказва една приказка за птици, сол, езеро и хора.

2001 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  България е най-големият износител на лечебни растения в Европа и сред първите в света. През последните години страната ни изнася около 10-15 хил. тона сушени билки годишно.
           
  Install Flash player!