Календар

vsekiden.com: Вера Петканчин от сдружение “Граждани за Рила”: Рила се разпада, държавата е безучастна към набезите на инвеститорите

http://www.vsekiden.com/?p=58780 | Граждани за Рила

Кои са засегнатите с незаконно строителство места в Рила и колко време продължава борбата на природозащитниците?

Най-сериозно засегнат в Рила е северозападният й дял, където са проектите за ски курорти “Супер Боровец”, “Паничище-Езерата-Кабул” и “Искровете, но проекти има и на юг, където над Благоевград миналата есен в местността Картала бившият премиер Станишев заседна по комичен начин в новопостроен незаконен лифт втора употреба. Плановете за “Супер Боровец” и “Супер Паничище” се следят още от 2003-2004 г., но истинска гражданска кампания с повече масовост се зароди през 2007 г., след като през лятото започна на терен незаконното строителство на път и лифт над Паничище към Седемте рилски езера. Оттогава кампанията за запазване на Рила от незаконно строителство не е спирала и в нея се включиха с подписи в петиции над 180 000 граждани, а с организиране на протести, презентации, концерти и изложби в България и чужбина стотици граждани.

2920 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Един сантиметър почва се формира векове наред. При лошо третиране този сантиметър пръст може да се отмие само за няколко сезона. Повече информация тук.
           
  Install Flash player!

  Често задавани въпроси