Календар

Колко инвестиции са нужни за чиста енергия в Централна и Източна Европа?

http://zazemiata.org/v1/Novini-CHetene.115.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=101&cHash=f2b | Екологично сдружение 'За Земята'

Европейските средства за чиста енергия ще спомогнат за спестяването на енергия и за създаването на нови работни места, показва проучване от CEE Bankwatch

Най-малко 172 млрд. долара трябва да бъдат инвестирани в енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в Централна и Източна Европа през следващите седем години, за да започне намаляването на CO2 емисиите в региона, както и за да се създадат стотици хиляди така необходими работни места, според проучване, публикувано днес от CEE Bankwatch за Централна и Източна Европа. Следващият бюджетен период на ЕС (2014-2020г.) може да допринесе за постигането на тези цели, ако бъдат спрени късогледите опити на някои страни-членки да се намали общия размер на бюджета.

Проучването на CEE Bankwatch съдържа информация за нужните инвестиции в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за седем страни от Централна и Източна Европа: Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Словения, България и Латвия. Нужните инвестиции в тези седем страни възлизат на 24 млрд. и 626 млн. евро годишно, което означава общо 172 млрд. и 382млн. евро за седем години.

1865 посещения

Петиции

  Дарения

  Можете да направите дарение за кампанията

  Знаете ли, че..

  Българските прилепи са изключително насекомоядни. Един прилеп с тегло 15 грама изяжда от април до октомври около 1,8 кг насекоми.
           
  Install Flash player!