Календар

Добромир Домусчиев: България може да печели над 500 милиона евро годишно от екотуризъм

http://svobodni.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D[ ... ]4%D0%B0-%D0%BF/

Добромир Домусчиев: България може да печели над 500 милиона евро годишно от екотуризъм

Ако питаш обикновен човек за някаква сфера, в която България е успяла през последните години, има голяма вероятност да каже: туризъм. Но това не е така, това ни го внушават, за да се оправдае строителната лудост обхванала страната. У нас туризма е свързан с пране на пари и строителство на апартаменти, с цел примамването на някой друг чужденец да ги закупи. В никоя друга държава министъра не информира народа кога пристига първия самолет с немски пенсионери и колко вървят шезлонгите на Златни пясъци. Освен това летния и зимния сезон са прекалено кратки тук, за да осигуряват целогодишна работа на хората, които работят в туризма. Затова се радвам да ви представя Добромир Домусчиев – един човек, който знае как да развиваме част от туристическия потенциал на България целогодишно така, че много българи да имат полза от това. Той не предлага цялостно решение за туризма в България, но става въпрос за устойчив туризъм без да изхабяваме голямото природно богатство, което имаме.

494 посещения

Горски шефове в комбина с криминално проявени унищожават Парк 'Българка'

https://bivol.bg/sech-gabrovo-park-bulgarka-3.html | WWF Дунавско – Карпатска програма България

Горски шефове в комбина с криминално проявени унищожават Парк 'Българка'

Криминално проявен за изнудване предявява пълномощно от наследник на гори и заявява, че иска да ги сече. Фирма на бивш горски шеф, уволнен за злоупотреби, изготвя план за дърводобива. Близкият до него сегашен директор на РДГ – Велико Търново го одобрява, въпреки многобройните нарушения на фирмата. Такава е схемата зад сечта в тройно защитената територия във вододайната зона на Габрово, която е още в Натура 2000 и в границите на ПП „Българка“.

Каква е връзката между зелената природа и детската психика

http://ladyzone.bg/article/za-doma/semeistvo/[ ... ]ta-psihika.html

Каква е връзката между зелената природа и детската психика

Австралийски изследователи направили проучване, което показва, че кратките 40 секундни микропаузи, в които учениците гледали компютризирани снимки на зелен покрив, довели до подобряване на ефективността на вниманието и справянето с образователните задачи.

580 посещения

След разследване на NOVA: Уволниха директор на горско стопанство в Габрово

https://nova.bg/news/view/2016/07/20/153952/[ ... ]панство/ | WWF Дунавско – Карпатска програма България

След разследване на NOVA: Уволниха директор на горско стопанство в Габрово

Заплахи за уволнения след разследване на NOVA телевизия. Горски служител е на крачка от изгонване, защото подаде сигнал за сериозните нарушения в управлението на горите в Габровско. След като заканите бяха излъчени, Министерството на земеделието уволни директора на Горското - инж. Тони Димитрова.

След разследване на NOVA: Директор на Горско си отмъщава на служител

https://nova.bg/news/view/2016/07/19/153856/[ ... ]лужител/ | WWF Дунавско – Карпатска програма България

След разследване на NOVA: Директор на Горско си отмъщава на служител

Директор на горско стопанство отправя закана срещу служител, който подава жалби за нарушения в горите и те стигат до NOVA телевизия. Лесничей сигнализира за нарушения при сеч, включително и за незаконна сеч. Той забелязва, че фирма извозва дървесина в дъждовен ден по кални пътища, а това е забранено със заповед на министъра на земеделието и причинява замътване на реките. Мъжът получава предупреждение да внимава с жалбите и сигналите. Директорката на Държавното горско стопанство в Габрово Тони Тодорова му казва, че трябва да внимава „да не настъпи котето”.

         Пирин се нуждае от нас
         
Install Flash player!

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията "За да остане природа в България". Благодарим ви!

    Знаете ли, че..

    Пещери се образуват при движение на води попаднали в подземни кухини. Водата разрушава скалите както химично, така и физически.
             Планина, обичам те