Календар

Вълна от подкрепа за опазването на чистата трънска природа

https://tripsjournal.com/valna-ot-podkrepa-za[ ... ]9obQ7c.facebook

Вълна от подкрепа за опазването на чистата трънска природа

Красивата природа в трънския регион успя да обедини мало и голямо от всички краища на България и света, но най-голямата тежест за бъдещето на региона си остава в гласа на трънчанина. А всички ние, които нямаме право на избирателен вот, можем само да дадем своята подкрепа на хората, които желаят да запазят чист родния си край.

1288 посещения

Илия Годев: Проектите в природата могат да носят приходи

http://www.marica.bg/илия-годев-пр[ ... ]news748420.html

Илия Годев: Проектите в природата могат да носят приходи

Ловците да пазят табелите, призовава авторът на множество концепции за туризъм

46-годишният Илия Годев е един от "профи" авторите на проекти в страната. След като завършва висшето си образование с български език и литература и английски език и литература, е бил преводач и преподавател. Става програмен координатор на Асоциация на родопските общини. Работил е като консултант-координатор на проект "Градове на промяната" на Световната банка и фондация "Бъртелсманн", в който участват Пазарджик и Смолян. Бил е началник-отдел "Туризъм и инвестиции" и шеф на дирекция "Програми проекти и международно сътрудничество" в община Смолян. По време на служебното правителство на Огнян Герджиков бе зам.областен управител на Смолян.

1392 посещения

Нови вакационни селища ще изникнат в местността Алепу

https://offnews.bg/news/Razsledvane_68/Novi-v[ ... ]epu_657170.html

Нови вакационни селища ще изникнат в местността Алепу

Институциите са дали зелена светлина за нов строеж на ваканционни селища в местността Алепу, в близост до едноименното блато. Районът е в близост до участъка, който преди две години бе заграден от кмета Панайот Рейзи, а впоследствие той обеща, че там няма да се строи.

1306 посещения

Добромир Домусчиев: България може да печели над 500 милиона евро годишно от екотуризъм

http://svobodni.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D[ ... ]4%D0%B0-%D0%BF/

Добромир Домусчиев: България може да печели над 500 милиона евро годишно от екотуризъм

Ако питаш обикновен човек за някаква сфера, в която България е успяла през последните години, има голяма вероятност да каже: туризъм. Но това не е така, това ни го внушават, за да се оправдае строителната лудост обхванала страната. У нас туризма е свързан с пране на пари и строителство на апартаменти, с цел примамването на някой друг чужденец да ги закупи. В никоя друга държава министъра не информира народа кога пристига първия самолет с немски пенсионери и колко вървят шезлонгите на Златни пясъци. Освен това летния и зимния сезон са прекалено кратки тук, за да осигуряват целогодишна работа на хората, които работят в туризма. Затова се радвам да ви представя Добромир Домусчиев – един човек, който знае как да развиваме част от туристическия потенциал на България целогодишно така, че много българи да имат полза от това. Той не предлага цялостно решение за туризма в България, но става въпрос за устойчив туризъм без да изхабяваме голямото природно богатство, което имаме.

1231 посещения

Горски шефове в комбина с криминално проявени унищожават Парк 'Българка'

https://bivol.bg/sech-gabrovo-park-bulgarka-3.html | WWF Дунавско – Карпатска програма България

Горски шефове в комбина с криминално проявени унищожават Парк 'Българка'

Криминално проявен за изнудване предявява пълномощно от наследник на гори и заявява, че иска да ги сече. Фирма на бивш горски шеф, уволнен за злоупотреби, изготвя план за дърводобива. Близкият до него сегашен директор на РДГ – Велико Търново го одобрява, въпреки многобройните нарушения на фирмата. Такава е схемата зад сечта в тройно защитената територия във вододайната зона на Габрово, която е още в Натура 2000 и в границите на ПП „Българка“.

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    В България са известни 4 вида лешояди – отдавна изчезналият брадат лешояд, изключително редкият черен лешояд, белоглавият и малкият /египетски/ лешояд.
             Планина, обичам те