Календар

Софийско гражданско сдружение 'Щастливеца'

Член от: 01.05.2007

Софийско гражданско сдружение 'Щастливеца'“Щастливеца” се формира в началото на 2006 г. от спонтанно възникнала гражданска инициатива, свързана с проблемите на столицата. Основни цели на сдружението са: постигане на реален и ефективен граждански контрол върху работата и решенията на държавни и общински органи на властта; участие при формирането и прилагането на техните решения; подобряване на жизнената среда на жителите на гр. София; прозрачност и информираност на гражданите относно действията на държавните и общински органи на властта. Сдружение “Щастливеца” е било инициатор и участник в обществени обсъждания, преконференции, медийни изяви, срещи с представители на институциите, митинги, подписки, дебати и дискусии, лекции, хепънинги и пърформанси, изложби, работилници.

Дейности:
- гражданско представителство в комисията по околна среда и води на Столичния общински съвет;
- участие в обществените обсъждания на Общия устройствен план на София;
- участие в гражданската коалиция „Нулеви отпадъци“ за комплексно разрешаване на кризата със столичните отпадъци;
- участие в кампанията за Иракли и Черноморието чрез организиране на публични акции и универститетски семинари.

Текущи проекти:
Университетски проект за гражданско участие и устойчиво развитие МЯСТО ЗА БЪДЕЩЕ, подпомогнат от CEE Trust — целта е осъществяване на широк граждански форум в университетска среда и включване на проблематиката на гражданското участие и устойчивото развитие като практическа дейност в учебните програми на различни университетски специалности.

Най-актуалната, официална и добра информация за Сдружение Щастливеца: http://placeforfuture.org/?cat=33 и http://placeforfuture.org/?page_id=71

Допълнителни връзки за Щастливеца:

Дневник на Щастливеца в Blogger
Сайтът на СГС-Щастливеца в Гугъл
"Място за бъдеще" в Youtube
"Щастливеца" във Фейсбук

Новини (8)

От медиите (1)

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

8787 посещения

Петиции

    Дарения

    Можете да направите дарение за кампанията

    Знаете ли, че..

    Прилепите използват най-разнообразни местообитания – пещери, минни галерии, скални цепнатини, дървета, жилищни и други постройки. Характерна е смяната на зимни и летни убежища.
             Планина, обичам те