Календар

Един чудесен подарък за именниците през този месец

Един чудесен подарък за именниците през този месецНаправете най-интересния подарък и дарете едно интересно четиво за най-обичаната група животни - бозайниците. Поръчайте книгата „Бозайниците – важни за опазване в България” през нашия сайт, заповядайте в нашия офис или просто ни се обадете, за да се договорим.

Средствата от продажбата на книгата ще бъдат използвани за проекти за изследване и опазване на бозайниците в България.

БФБ пое ангажимент за разпространението на научно-популярната книга „Бозайниците – важни за опазване в България”, за да помогне на Холандското дружество за опазване на бозайниците, които са издател на книгата.

Изданието е плод от многогодишната работа на петима учени и природозащитници – Васил Попов, Николай Спасов, Теодора Иванова, Боряна Михова и Кирил Георгиев. Богато илюстрираната книга в много отношения е необикновена, защото рядко на български език и за нашите условия може да се намери подобно ръководство как да се изследват бозайниците, как се прави количествена оценка, как се определя популационна плътност, какви етични правила трябва да се спазват от самите изследователи.

Книгата е структурирана в две части – обща и специална. В общата е представена характеристиката на бозайниците, както и полевите методи за изучаването и разпознаването им. Разгледано е историческото формиране, както и сегашното състояние и природозащитен статус на бозайната фауна.
Втората част представя консервационно значимите бозайници в България, защото те са най-добрите посланици на идеята за цялостна защита на изчезващата дива природа. Подробно са анализирани 2 вида насекомоядни, 17 вида прилепи, 15 вида гризачи, 11 вида хищници, дивата коза от чифтокопитните и трите вида черноморски делфини.
За начинаещите зоолози книгата ще е трамплин към качествено образование, а за по-възрастните - възможност да достигнат съвременните нива в консервационната биология.

Помогнете ни да да върнем книгите в нашите домове и да докажем на нашите чуждестранни партньори, че издаването на подобна ценналитература не е само в интерес на шепа хора от една твърде затворена общност!Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5006 посещения

OFF

Последно качено » Новини