Календар

Хора, желаещи промяна, поставиха началото на мрежа за обмен на гражданска активност

Хора, желаещи промяна, поставиха началото на мрежа за обмен на гражданска активностПо покана на БлуЛинк експерти от различни области, студенти, представители на бизнеса и на неправителствения сектор обсъдиха наболели проблеми в обществото и възможности за решението им чрез онлайн инструменти.

Целта на срещата беше създаването на работещи механизми за директни и ефективни граждански действия при спазване на законодателството без задължителното посредничество на институции или формализирани организации.

"Инициативата е в отговор на ежедневния ни сблъсък със стотици административни и битови проблеми, за които на теория държавата би трябвало да предлага решения и посредничество, но на практика е абдикирала от функциите си", коментира изпълнителният директор на БлуЛинк Евгения Ташева.

В първото събиране участниците фокусираха вниманието си върху изграждането на алгоритми за успешно управление на градската среда – зелени пространства, трафик и паркиране, нерегламентирано строителство, чистота и т.н. Те ще насочат усилията си към създаването на реален контакт с институциите и координирано взаимодействие между засегнатите от конкретен случай лица и сходните инициативи.

В следващи срещи предстои доброволците, обединени от идеята за платформата, да уточнят параметрите на мрежата и подходящите онлайн решения.

Новосъздадената мрежа е отворена за взаимодействие с отделни хора, граждански групи и институции. Тя ще събере и представи и досега съществуващите инициативи, за да подобри взаимодействието им и улесни намирането на подходяща информация.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4011 посещения 1 коментара

Коментари

  1. AZ-68
    2010-01-18 14:06:43

    НАПИСАЛ САМ ПРОЕКТ ЗА ВАЗТАНОВЯВАНЕ НА ГОРИТЕ И ОТВАРЯНЕ НА СЕРИОЗЕН БРОИ РАБОТНИ МЕСТА.БИЛ САМ В РАЗНИ ИНСТИТУЦИИ НО НИКОИ НЕ МИ ОБЬРНА СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ ПО МОЯ ПРОЕКТ.МОЛЯ ДА МИ САДЕИСТВАТЕ КАМ КОИ ДА СЕ ОБАРНА.-0888168444

OFF

Последно качено » Новини