Календар

Пеперудите – танцуващите цветя на Беласица, Осогово и Огражден

Пеперудите – танцуващите цветя на Беласица, Осогово и ОгражденБеласица

На 8 януари в ІІІ ОУ "Гоце Делчев" в гр. Петрич се проведе пробен урок на тема "Пеперудите – танцуващите цветя на Беласица, Осогово и Огражден".

В урока взеха участие деца от 6 клас и малки представители на клуба Еко-тийн от 2 клас. Учениците показаха завидна увереност и знание за заобикалящата ги фауна от близките им планини, а учителите добро ниво на професионализъм в разработването на занимания за извънкласни дейности.

В периода 6-13 януари 2010 г. се проведоха серия от пробни уроци в 10 моделни училища в областите Благоевград и Кюстендил. Целта им е тестване на разработеното учебно помагало "От Осогово до Беласица за деца". Помагалото за СИП и извънкласни дейности от 4-ти до 8-ми клас е разработено в рамките на проект "Осогово, Огражден и Беласица за деца", финансиран от Фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши. Проектът се реализира от Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа (РЕЦ за ЦИЕ) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Още снимки от събитието: http://belasitsa.com/portal/index.php?id=209&tx_ttnews[tt_news]=264&tx_ttnews[backPid]=2&cHash=845408d068

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4959 посещения

OFF

Последно качено » Новини