Календар

Среща на Гражданите за Рила с гражданите 'За чист въздух над Стара Загора'

Среща на Гражданите за Рила с гражданите 'За чист въздух над Стара Загора'Организаторите на Гражданската инициатива "За чист въздух над Стара Загора” ще се срещнат с представители на групата „Граждани за Рила” за обмяна и опит и практики. Срещата ще се проведе в читалище "Родина" в Стара Загора, от 11.00 часа в събота, 13 февруари.

Ще се говори за това, как гражданите могат да бъдат активни, да се информират, да формират позиция и да я защитават и когато се налага да упражняват контрол върху институциите. „Граждани за Рила” имат големи успехи зад гърба си - най-голямата подписка след тази за Козлодуй е тази за защита на Рила, събрала над 190 000 подписа, спряното строителство на курорта Паничище - Езерата - Кабул и освен това равнопоставено вземане на решения и прозрачност на действията. Важно да отбележим е, че групата не е регистрирана като юридическо лице, а функционира на доброволен принцип при предварително очертани правила.

Редовната стратегическа среща на „Граждани за Рила” ще се състои на 13 и 14 февруари 2010 г. в село Черганово, Казанлъшко. Дневният ред на срещата включва обсъждане на актуалната ситуация на спазване на закона в НП "Рила", постигнатите успехи, нуждата от промяна и планиране на бъдещи дейности. Този път мястото за среща бе избрано, за да се подкрепи кампанията на „граждани За чист въздух над Стара Загора”.

За повече информация:
Михаил Михов - 0889 620 483
Цвета Христова - 0878 394 220

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2711 посещения

OFF

Последно качено » Новини