Календар

Работна среща: Европейска седмица на мобилността в София

Работна среща: Европейска седмица на мобилността в СофияИдеята: Желанието ни е София да отбележи Европейския ден без автомобили "по европейски" като центърът на града се затвори за автомобили и затворените улици станат сцена на множество събития за пешеходците и велосипедистите.

Ако искате идеята да се случи, може да я обсъдите заедно с други като вас на 10 март 2010 г. от 18:30 ч.
Място: "Творилницата", ул."Владайска" 79 (до Руски Паметник).

Сдружение "Велоеволюция" нееднократно е отправяло покани към общината за съвместни инициативи, но общината не беше показала заинтересованост. Тази година започваме отрано организацията като имаме и подкрепата и на Центъра за градска мобилност. За да успеем да убедим кмета и зам. кмета по транспорта за необходимостта от отбелязване на този ден, трябва да изготвим презентация, с която да покажем как чрез забавни игри и събития можем да подобрим информираността на гражданите относно резултатите от техния избор на превозно средство в града и как да редуцираме използването на автомобили в града, за да остане повече пространство за хората.

Каним всички, които имат желание да се включат в инициативата, да дойдат на работната среща и да обсъдим какво можем да направим заедно за едно съвместно събитие.

Повече за Европейската седмица на мобилността:
В периода от 16 до 22 септември се провежда Европейската седмица на мобилността и Европейският ден без автомобили на 22 септември, организирани от Европейската комисия.
С тази инициатива Европейската комисия се стреми да повиши информираността на населението за въздействието на транспорта върху околната среда и възможните екологосъобразни модели на поведение, които то може да избере, да му се предоставят възможности да използва по-устойчиви начини на транспорт. Много важен аспект на Седмицата е хората да могат да преоткрият своето населено място, историческо и културно наследство в една по-здравословна и по-приятна заобикаляща среда.

Повече информация за eвропейската седмица на мобилността

Снимки от това събитие в различни европейки градове за вдъхновение

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3024 посещения

OFF

Последно качено » Новини