Календар

Откриване на еко-социален център за екологични и социални алтернативи

Откриване на еко-социален център за екологични и социални алтернативиЗа земята има огромното удоволствие да ви покани на откриването на еко-социален център за екологични и социални алтернативи - "Хаспел"!

Най-накрая в София отваря врати едно свободно място. Място, за което най-различни хора от дълго време мечтаем. Надяваме се, представата ви за това място да съвпада с желанието ни то да е една изключително шарена платформа, приютяваща социално-политически активисти, независими артисти, природозащитници и почитатели на некомерсиалната култура. Този център цели създаването на общност от хора, обединени около критичното мислене и идеята, че изграждането на един по-хубав свят е възможно и зависи от самите нас. Това ще бъде място за хора решени да работят за създаване на природосъобразен и равнопоставен живот на нашата планета, който изключва експлоатацията на хората и природата.

Дата: 10 май
Час: 16:00 - 22:00
Адрес: ул. Вашингтон 43
Вход: срещу добро настроение

Центърът подрепя всякакви инициативи свързани с природозащита, биоразнообразие, борбата с климатичните промени, социална справедливост, свободно образование, правата на потиснатите и маргинализираните хора, политически и икономически алтернативи, критично мислене, свобода на движение – като цяло за всякакви прогресивни, нови идеи, целящи промяна към по-добър живот за всички хора и на природата. Ние отхвърляме всяка омраза срещу слабите и отритнатите като расизма, ксенофобията, хомофобията, сексизма и всички тези ужасни неща, които много отдавна трябваше да сме оставили далеч зад нас. Надяваме се заедно да създадем място, в което водещи да са равенството, солидарността, приятелството, взаимопомощта, креативността и хуманността.

Ако искате да предложите и да организирате събитие, дискусия, филмова прожекция или нещо друго моля вижте кой ден е свободен в календара на сайта и пишете на info@xaspel.net. Надяваме се това да е една отворена платформа, която може да бъде използвана от всички, искащи един по-хубав свят, без експлоатация на хора и природа.

Каним ви на официалното му отркиване на 10-ти май понеделник. Намира се в близост до Женския пазар, като тръгнете от синагогата към пазара, улица Вашингтон 43.

Хаспел ще отвори врати от 16:00. Ще намерите информационни материали, картини от Джавет Нури, бежанец от Афганистан, снимки, рисунки и още нещо – чувствайте се свободни да прочетете ваши текстове, изпеете или изсвирите нещо, представите проект, донесете храна, напитки, музикални инструменти или каквото искате да споделите с другите на откриването. Ще ви осигурим цирк и добро настроение с Бенита Примо, актриса, акробат, танцьор, както и кратка комедия на феминистка тематика с текст, написан от актрисата Елея Елхова и викторина “Що е то “хаспел”?”. Дайте поле на въображението си, нека се посмеем заедно – хрумванията за думата от вас, сцената и подаръците от самия “Хаспел”. На финала към 19:30 ще чуете музиката на Ола и Silver beat collective. Ола е момче от Нигерия, което се чувства българин, своите преживявания той споделя в поезията си, която превръща в звук... Чувствайте се свободни да участвате и вие! Донесете си всякакви красиви неща, транспаранти, плакати, песни и идеи.

За контакти: info@xaspel.net
Сайтът: http://www.xaspel.net

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5232 посещения 1 коментара

Коментари

  1. Йорданов
    2010-12-14 18:26:49

    То хубаво е представен целия панаир,но....кого ще удовлетворите и Кого по точно .Без благословията на Православната Църква ,всяко едно сборище е ВРЕДНО.Всеки който се докосне до него ще го изпита в собственото си ниво на духвно здраве!!!Врагът не спи .Ако се съмнява някой в думите ми-нормално е,мърморко някой си съм.Но да се честват светии които ни изобличават с думите,наставленията и житията си е демагогия.Всичко това важи за православно кръстените.За останалите "мъдри" индивиди и лъстиви учители светски-ами "ПазиБоже"

OFF

Последно качено » Новини