Календар

Черно море: север-юг превзе Варненския аквариум

Черно море: север-юг  превзе Варненския аквариумВече не само софиянци ще знаят какво става по българското черноморие през погледа на най-добрия български фотограф Александър Иванов. Два месеца след огромния успех на изложбата в София във Френския културен институт, Коалиция "За да остане природа в България", съвместно с фотографа, се отзоваха на поканата на Института по рибни ресурси във Варна, който освен изледователски център на Черно море, отговаря и за Аквариума - мястото, където туристи, студенти и жители на Варна се запознават с биоразнообразието на Черно море.

Изложбата бе открита от представители на Коалиция "За да остане природа в България", Института по рибни ресурси във Варна и фотографа Александър Иванов в събота, 26-ти юни и ще остане в Аквариума до 26ти август.

Новото в изложбата е че освен подписката, която призовава за обявяването на 3 държавни поддържани резервата: Иракли, Кара дере и Камчийски пясъци, под всяка една от снимките, посетителите ще могат да прочетат подробната история на казусите, свързани с Черноморието.
Още първия ден изложбата се радваше на небивал интерес и очаква покачване на интереса в пика на туристичския сезон във Варна.

Коалиция "За да остане природа в България" благодари на Българска фондация Биоразнообразие, които с партньорството на Института по рибни ресурси и в рамките на проект "За да остане природа", подкрепен от Фондация ЕкоОбщност посредстом Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство осигуриха възможността "Черно море: север-юг" да донесе приказката за Черно море там, където тя принадлежи - на морето!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

6031 посещения

OFF

Последно качено » Новини