Календар

ФОТОИЗЛОЖБАТА „БИОРАЗНООБРАЗИЕТО. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НЕГО” БЕ ОТКРИТА В БУРГАС

ФОТОИЗЛОЖБАТА „БИОРАЗНООБРАЗИЕТО. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НЕГО”  БЕ ОТКРИТА В БУРГАСНа 21 август в Бургас бе открита пътуващата фотоизложба "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." Изложбата представя най-добрите фотографии, участвали във фотоконкурса на Представителството на Европейската комисия у нас и е по повод Европейската година на биологичното разнообразие – 2010.

Изложбата бе открита от г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК. Сред официалните гости бяха още г-жа Атанаска Николова, заместник кмет „Евроинтеграция и екология” на Община Бургас, г-жа Златина Дукова, зам.областен управител и г-жа Румяна Иванова, изпълнителен директор на БФБ.

Особен интерес сред гостите на откриването предизвикаха въпросите, свързани с биоразнообразието, подготвени специално за бургазлии, предимно на морска и странджанска тематика. Някои от тях дори затрудниха публиката. Знаещите пък получиха награди – торбички, пакетчета семена и Календари за годината на биоразнообразието.

Разбира се най-много се забавляваха най-малките гости на празника, за които имаше специално подготвена арт-работилница. Децата рисуваха върху камъчета и миди, сглобиха голямо пано с растения и животни, щамповаха си торбички и кърпи от плат с помощта на ябълки и картофи и др.

За доброто настроение на гостите се погрижиха музикантите от фолклорна формация „Жарава”.

Организатор на проявата в Бургас бе Българска Фондация Биоразнообразие в партньорство с Община Бургас и Представителството на ЕК. Изложбата може да бъде посетена до 23.08.2010 до фонтаните до подлеза на Операта.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3020 посещения

OFF

Последно качено » Новини