Календар

НА ВЕЛОКИНО С „ВЕЛОЕВОЛЮЦИЯ”

НА ВЕЛОКИНО С „ВЕЛОЕВОЛЮЦИЯ”В първия ден от Европейската седмица на мобилността в София – 16 септември (четвъртък), от 20:00 часа – Сдружение „Велоеволюция” Ви кани на прожекцията на Urban mobility shorts – кратки филмчета на тема „Градска мобилност”. Преди излъчването на филмчетата – от 19:00 часа – ще разкажем за предстоящите събития от седмицата и ще представим участващите организации. Мястото е „Арт киноклуб” на НДК (лятното кино до паметника). Елате с вашите велосипеди, тъй като пред киното ще можете безплатно да регистрирате колелото си във VeloRegister.BG.

„Пътувай разумно, живей по‐добре” е мотото на тазгодишната Европейска седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември. За първи път София ще бъде активно участващ град с множество прояви, организирани от Столична община, Министерство на околната среда и водите, Център за градска мобилност, Асоциация за развитие на София и в партньорство с неправителствени организации.

Кулминацията на Седмицата е 22 септември – Денят без автомобили, когато част от Центъра на града ще остане отворена единствено за пешеходци и велосипедисти. Разходка с вело‐файтон, въжена градина, игри за деца и възрастни и разходка със специални трекинг колички за хора с двигателни увреждания са само малка част от събитията, които ще се случат на 22 септември.

Пълната програма на Европейската седмица на мобилността в София можете да намерите на: http://mobilityweek.velobg.org/calendar‐2010

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3185 посещения

OFF

Последно качено » Новини