Календар

В Бургас се открива ИНТЕРАКТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИЗЛОЖБА „ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ – ЖИВЕЙ ПО-ДОБРЕ!”

В Бургас се открива ИНТЕРАКТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИЗЛОЖБА „ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ – ЖИВЕЙ ПО-ДОБРЕ!” По повод Седмицата на екологията и устойчивата енергия в Бургас (20-24 септември), по инициатива на Българска Фондация Биоразнообразие и със съдействието на Община Бургас и Дирекцията на природен парк „Странджа”, в Бургас ще гостува интерактивната образователна изложба за малки и големи „ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ – ЖИВЕЙ ПО-ДОБРЕ!”.

Изложбата ще бъде открита на 20 септември 2010 г. (понеделник) от 16:00 ч в Галерия „Богориди” на ул.Богориди №48. Тя може да бъде посетена всеки ден от 20 до 24.09.2010 г. от 10:00 до 19:00 ч.

Модулите нагледно демонстрират на посетителите различни методи как да пестят енергия в дома си, как се прави ток, как с помощта на соларно зарядно устройство може да заредите телефона си в планината, каква изолация да направите ако ви предстои да строите къща и др. Целта на изложбата е да провокира посетителите да се замислят върху това как и колко всеки един от нас замърсява околната среда, дори и чрез нещата, които си похапва… В зарзаватчийницата „Всеки километър” посетителят може да провери от къде са пристигнали всички плодове и зеленчуци и колко километра са пропътували до Бургас. За да ги превозят, различните транспортни средства замърсяват въздуха и по този начин влияят на промените в климата… Затова нашият съвет е – „яжте” по-малко километри, купувайте плодове и зеленчуци, произведени в България, регулирайте климата на планетата! Посетителите ги очакват и други изненади.

Изложбата е дело на Андриана Андреева от Българска Фондация Биоразнообразие и е създадена в рамките на проект на сдружение „Златна Странджа” от Малко Търново, с подкрепата на фондация „ЕкоОбщност”. Изложбата е пътуваща и вече 2 години обикаля страната. В Бургас гостува за втори път.

За повече информация:
Андриана Андреева
тел. 088 66 99 496

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3309 посещения

OFF

Последно качено » Новини