Календар

WWF връчи петицията за опазване на горите в България на зам.-председателя на парламента Анастас Анастасов

WWF връчи петицията за опазване на горите в България на зам.-председателя на парламента Анастас АнастасовСофия – Международната природозащитна организация WWF връчи националната петиция за опазването на горите в България на зам. председателя на Народното събрание Анастас Анастасов поради отсъствието на председателя Цецка Цачева. Петицията досега е подписана от над 70 хил. души на хартия и в електронен вид на интернет страницата на WWF http://bulgaria.panda.org/get_involved/forestcampaign/

През март събраните дотогава подписа бяха връчени лично на премиера Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Парламентът вече разгледа новия закон за горите на първо четене, но между добрите идеи в него са се промъкнали и някои много тревожни. (Вижте становището по проектозакона на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България”, сред чиито членове е и WWF на http://forthenature.org/attitudes/31)

Кампанията на WWF за горите започна през есента на 2009 г. и настоява за промени в Закона за горите, които да ограничат корупцията и незаконните сечи, за сертифицане на горите в България по международната система FSC, приета в над 90 държави, за опазване на най-старите естествени гори, които сега не са защитени.

В неделя, 21 ноември, в 14 ч. от НДК ще тръгне шествие за българската гора.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3908 посещения

OFF

Последно качено » Новини