Календар

Международен ден за действие срещу промените в климата празнуваме в събота

Международен ден за действие срещу промените в климата празнуваме в съботаСофия - Международната природозащитна организация WWF и „Коалиция за климата – България” канят на празник по случай Международния ден за действие срещу промените в климата в събота, 4 декември. Събитието, което ще се състои на площада пред Народен театър „Иван Вазов” от 18 ч., ще включва огнено шоу и куклен театър.

То е част от поредица климатични инициативи в следващите дни. Целта на кампанията, която съвпада със срещата на върха на ООН за климатичните промени в мексиканския град Канкун, е да популяризира основните послания и предизвикателства, пред които е изправено обществото.

До 12 декември в рамките на климатичните дни предстоят следните събития:

• 6 декември, понеделник - Конференция "Фотоволтаиката в България: перспективи за соларно развитие", организирана от Българската фотоволтаична асоциация. (09:00 - 16:00 ч., хотел Шератон, София)

• 6 декември, понеделник - "Климатът: Какво ново през 2010 г.?" - презентация, дискусия и премиера на филм за участие на българската група активисти в Копенхаген през 2009 г. (18:00 ч., 65 аудитория, Южно крило, Софийски университет – Ректората)

• 9 декември, четвъртък – Конференция, организирана от Британско посолство в София, на която ще бъдат обявени решенията на Великобритания за намаляване на въглеродните емисии. (09:00 -14:00 ч., конферентна зала Мусала, хотел „Хилтън”, София).

Седмицата на климата ще бъде закрита на 12 ноември, неделя, с пресконференция в Пресклуб БТА, чийто час ще бъда уточнен допълнително.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

7177 посещения

OFF

Последно качено » Новини