Календар

Онлайн гражданство с офлайн успехи

Онлайн гражданство с офлайн успехиСреща-дебат на блогъри, медийни експерти, граждански активисти

17 януари 2011г, 18ч
Червена зала, Център за култура и дебат "Червената къща"
ул. "Любен Каравелов" № 15

Модератор: Павел Антонов, журналист и член на УС на БлуЛинк

На 17 януари от 18,00 ч., в Червената къща, БлуЛинк организира среща-дебат за успешните граждански действия в интернет и техния положителен офлайн ефект. Събитието ще даде начало на проекта за електронни граждански инструменти за мониторинг на градска среда: „Информационни технологии за европейските граждани на ниво местна общност – да впрегнем глобалната мрежа за локално действие” http://www.bluelink.net/bg/about/projects.shtml?x=43011, финансиран от програма „Европа на гражданите” на ЕК.

БлуЛинк ще връчи и годишната си награда “Онлайн гражданска активност” на най-успешното за 2010 г. гражданско интернет присъствие в България.

В дебата ще участват Константин Павлов (кампания срещу следенето в интернет; блогосфера - komitata.blogspot.com; Politicat), Ралица Ковачева (онлайн журналистика – проектите EUINSIDE и Ре:ТВ), Янина Танева (зелените, граждански онлайн кампании: Да спасим Иракли, Да спасим Странджа, коалиция «За да остане природа в България» - forthenature.org ) и други представители на значими граждански интернет инициативи. Вера Стаевска, изпълнителен директор на БлуЛинк, ще представи резултатите и идеите на организацията за разработване на интерактивни инструменти за онлайн активизъм в градска среда, съвместно с партньора ЗаМирНет от Хърватия.

Медийният дебат ще бъде излъчван на живо в интернет.

Онлайн в дебата ще се включат активисти от страната и чужбина, работещи по проекти за гражданско действие онлайн и заедно с присъстващите в Червената зала ще обсъдят възможности и заплахи за интернет гражданското поведение, неговите реални успехи Vs. виртуалната му самодостатъчност. Ще търсим заедно вариантите за бъдеще на новите технологии като инструмент за граждански контрол и участие в обществените процеси.

А след 20ч. на чаша вино ще си пожелаем сбъдване на оптимистичната теория за онлайн гражданството. Заповядайте!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

7669 посещения

OFF

Последно качено » Новини