Календар

БлуЛинк и БФБ организират национална среща на еко организациите

БлуЛинк и БФБ организират национална среща на еко организациитеБлуЛинк и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ), със съдействието на германския Институт за регионална география, започват работа по създаването на работна мрежа за проблемите на опазване на защитени зони, вредни емисии и битови отпадъци в България. В рамките на проекта, на 13 и 14 май, ще бъде проведена и среща на българските еко организации.

Ефективната природозащита в днешно време изисква добра координация на всички заинтересовани страни и популяризация на дейността им, така че техните усилия да бъдат добре разбирани и активно подкрепяни. Целта на настоящия проект е да засили обмена на информация сред българските екологични НПО и тяхната работа в мрежа с помощта на иновативни комуникационни платформи, което да помогне осезаемо дейностите на активистите, споделя Вера Стаевска, директор на БлуЛинк.

Освен конференция за свързване на максимален брой заинтересовани страни в природозащитния сектор, в рамките на проекта "Еко - Мрежа България" ще бъде изграден картографски портал за визуализация на природозащитни проблеми и свързаните с тях дейности. Порталът ще предлага онлайн инструменти за събиране и разпространяване на информация от различни заинтересовани страни.

"Еко-мрежа България" ще организира и срещи на организации от различни сектори за идентифициране на общи цели и кампании, които да улеснят природозащитните дейности. Проектът си поставя за цел също така да спомогне за изграждането на мрежа от експерти, които да сформират база от научни и правни специалисти, готови да реагират бързо в случаи на заплаха към околната среда.

Проектът, подкрепен финансово от германската фондация DBU (Deutsche Bundesstiftung Umwelt), се извършва от българските партньори БлуЛинк Информационна Мрежа и Българска Фондация Биоразнообразие (www.bbf.biodiversity.bg/), и се координира от германския партньор Институт за регионална география (Leibniz-Institut für Länderkunde).

Проектните организатори от Института по регионална география, БлуЛинк и БфБ проведоха срещи с министъра на околната среда и водите Нона Караджова и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околна среда Ваня Григорова. Ръководителите на институциите заявиха, че ще подкрепят проекта с участие в срещи и дискусии и с предоставяне на експертни данни.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4327 посещения 1 коментара

Коментари

  1. erin
    2011-03-11 12:19:54

    Пожелавам ви да сте единни, защото това е изключително важно. Типична черта на българина е да си е сам войвода, което винаги му изяжда главата. Както се казва, съединението прави силата. :)

OFF

Последно качено » Новини