Календар

Досега 26 български града официално се включват в „Часът на Земята” на WWF – 26 март (събота), 20,30 ч.

Досега 26 български града официално се включват в „Часът на Земята” на WWF – 26 март (събота), 20,30 ч.Концерти на известни изпълнители и групи ще се случат едновременно по време на събитието в София и Перник

София – Серия безплатни концерти в София и Перник ще отбележат едновременно „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF. На 26 март (събота) от 20,30 ч. се очаква над един милиард души в над 130 държави да угасят осветлението си за един час като символичен знак, че е време за сериозни действия срещу промените в климата и за по-устойчив начин на живот. Уличното осветление ще свети през цялото време от съображения за сигурност.

На 26 март (събота) от 20,30 до 21,30 ч. ще може да слушате:
- Калин Вельов в пиано бар „Камино”, София,
- „D2” в пиано бар Take Your Time, София,
- джаз формацията на Антони Дончев (диригент на оркестъра на БНТР, пиано), Марина Господинова (вокал) и Венцислав Благоев (тромпет) със специалното участие на поетесата Мария Дончева в „Чай във фабриката”, София,
- „Ajabez” в клуб Fans, София,
- „Дърти пърчис” в клуб Swingin’ Hall, София
- „Тролите” в клуб Maze, Перник

Традиционната ежемесечна сбирка на „Лига на разказвачите” ще бъде на тема „Един час на Земята” и също ще се проведе по време на „Часът на Земята” в клуб „Грамофон”, София, на 26 март (събота) от 20,30 ч.

Междувременно Калин Вельов, „D2”, Елица Тодорова, Поли Генова и Big Sha записаха клип, с който подкрепят акцията на музикалните сайтове Аvtora.com и Мusicspace.bg, която призовава българите да подкрепят „Часът на Земята” и да изключат компютрите си на 26 март от 20,30 ч. за един час. Двата сайта също ще спрат сървърите си за този един час, за да заявят своята съпричастност към каузата. Видеопосланието на музикантите може да видите на:
http://www.youtube.com/watch?v=TyaLVpWIMG0

Досега 26 български града потвърдиха участие в „Часът на Земята” на WWF. София, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Видин, Враца, Перник, Добрич, Разград, Силистра, Кърджали, Горна Оряховица, Асеновград, Своге, Белоградчик, Трявна, Балчик, Белене, Две могили, Лом, Севлиево и Сандански ще угасят фасадното осветление на известни сгради, площади или забележителности, за да покажат съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на WWF.

България се включва за трети път официално в „Часът на Земята”. Инициативата в страната се провежда под патронажа на г-жа Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия. Тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов, са сред официалните „посланици” на „Часът на Земята”. Видеопосланието на Григор Димитров може да се види в интернет на http://www.youtube.com/watch?v=pC-rZRZ9lwQ.

„Часът на Земята” започна в един град – Сидни в Австралия - през 2007 г., а през 2010 г. участваха вече 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града, сред които 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса на света, 4 от петте най-високи сгради в света.

Подробности за кампанията може да прочетете във всеки един момент на българската интернет страница на WWF на http://wwf.bg, на която може да се видят снимки и видео от „Часът на Земята 2010” в България и по света.

Снимки и видео материал със свободен достъп може да получите на http://earthhour.panda.org/

Телевизионният и радиоклип на български език, както и банери може да вземете от
http://wwf.bg/get_involved/earthhour2009/earthhour_media/

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3640 посещения

OFF

Последно качено » Новини