Календар

Традиционното софийско майско велошествие 2011

Традиционното софийско майско велошествие 2011Влез в рекорда!


Сдружение „Велоеволюция“ ви кани на 20 май, петък, на традиционното майско велошествие за „Световния ден за ходене на работа с колело”. Велосипеда е чудесен начин да отидете на работа, училище или детска градина, а като свършите с ангажиментите да се присъедините към нас в 18:00 часа на площад „Александър Невски” в София!

Началото на велошествието ще бъде дадено от представители на сдружение „Велоеволюция“ и официални гости на събитието. След официалното откриване, в 18:30 часа велосипедистите ще тръгнат по ул. „Г.С. Раковски” – бул. „Патриарх Евтимий” – бул. „Фритьоф Нансен” – бул. „Евлоги Георгиев” – до паметника на съветската армия. Всички улици ще бъдат затворени и обезопасени за нашето събитие.

Ще направим опит да поставим рекорд за максимален брой превозни средства и техните водачи на площ, колкото 16 паркоместа! С този опит за рекорд искаме да покажем как успешно можем да оптимизираме пространството в градската среда, ако ползваме велосипед като транспортно средство. За настроението ни след велошествието на 20 май ще се погрижат с музика на живо група Аявис.

Традиционното събитие се провежда за 14-ти път в София, като целта му отново е да събере хората, които се придвижват с велосипед в града и да покаже необходимостта от подобряване на велосипедната инфраструктура и повишаване на безопасността и толерантността по пътищата.

Събитието ще се състои благодарение на спонсорите Mapei, Техносим, както и със съдействието на Столична община, Event Sofia и много приятели на „Велоеволюция” и с медийното партньорство на bTV.

Заповядайте! Очакваме ви!


http://velobg.org/

Между 18:30 и 19:30 ще бъдат поетапно затваряни улиците, през които ще премине шествието!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4042 посещения

OFF

Последно качено » Новини