Календар

В Международния ден на биоразнообразието БФБ обявява Първия бургаски зелен фестивал

В Международния ден на биоразнообразието БФБ обявява Първия бургаски зелен фестивалДнес е 22 май - Международния ден на биоразнообразието, който тази година е посветен на горите, тъй като 2011 е обявена за Международна година на горите. http://www.un.org/en/events/iyof2011/

В тази връзка Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) анонсира Първия Бургаски зелен фестивал, който също има общо със странджанската гора и продуктите, които се добиват от нея, както и за представяне на възможностите за еко-туризъм и бизнеси, щадящи природата в парк „Странджа” и около Бургаските езера.

Фестивалът основно е посветен на „зелената идея” – на био храните и ползите от тях, на зеления начин на живот и зеления туризъм в нашия регион.

Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни 2011 г. (събота и неделя) в Морската градина до лятната сцена „Охлюва” и ще включва панаирно изложение с шатри и щандове, фолклорна програма от Странджа, Детски карнавал на биоразнообразието, арт-работилници и др.

Зеленият фестивал се организира от Българска Фондация Биоразнообразие и Община Бургас, в партньорство с БДЗП и Дирекцията на ПП „Странджа” и с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мод” чрез фондация „Екообщност”.
Подробности очаквайте на сайта на организаторите и на пресконференцията, която ще се проведе на 31 май в залата на Община Бургас.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2908 посещения

OFF

Последно качено » Новини