Календар

Българария е домакин на 20-ата годишнина на Европейска федерация за селски туризъм – Еврожит

Българария е домакин на 20-ата годишнина на Европейска федерация за селски туризъм – ЕврожитНа 06 и 07 юни 2011г. България ще бъде домакин на Общо събрание на Европейска федерация за селски туризъм – Еврожит (www.eurogites.org) и честване на 20-ата годишнина от основаването на федерацията. Българска асоциация за алтернативен туризъм (www.baatbg.org) като пълноправен член на Еврожит получи правото да посрещне делегати от редица европейски страни в страната ни.

В рамките на два дни изявените професионалисти от различни европейски организации за селски и аграрен туризъм ще обменят опит и идеи в град Ловеч (06 и 07.06. 2011г.). По време на общото събрание ще бъде избран нов председател на сдружението, който ще замести досегашният - г-н Жак Леми (Jacques Lemye), стратегия за развитие на органзиацията и редица проблеми и проекти, които имат отношение към развитието на селския туризъм в Европа.

Честването на 20-ия юбилей на Еврожит ще бъде отбелязано с празничен коктейл в Гранд Хотел София на 07.06.2011г. На празника гостите ще представят страната си с елементи от традиционната регионална носия като част от облеклото си. Официален партньор на Българска асоциация за алтернативен туризъм за събитието е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.Европейска федерация за селски туризъм – Еврожит, е създадена през 1991 г. Еврожит обединява 35 организаци за селски туризъм от 28 страни в Европа и осигурява представителност на около 200 000 места за настаняване пред институциите на Европейския съюз. Федерацията изпълнява различни проекти за подобряването на качеството в селския туризъм.

Можете да се запознаете по-подробно с организацията и членовете и на
www.eurogites.org. Общи препоръки за общоевропейско определение на продукта и минималните стандарти за качество в местата за настаняване в селския туризъм са официално одобрени през 2005 г. и бяха преразгледани през 2009 г. като се създаде онлайн инструмент за сравнителен анализ: http://quality.eurogites.org.  

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3184 посещения

OFF

Последно качено » Новини