Календар

Две фотоизложби, свързани с WWF, се откриват тази седмица в София

Две фотоизложби, свързани с WWF, се откриват тази седмица в СофияДунав пристига в парламента, подводни снимки в подкрепа на природата

София – Изложби с фотографии от долното течение на Дунав и от подводния свят ще бъдат открити тази седмица в София. И двете са свързани с работата на международната природозащитна организация WWF за опазване на българската природа.

Фотоизложбата „Дунав – истинската река” се открива в българския парламент в сряда, 8 юни, от 11 ч. Тя се организира от Народното събрание, посолството на Република Румъния в България и WWF под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Изложбата включва повече от 30 уникални снимки на шестима автори от България, Румъния, Австрия и Франция, снимали долното течение на Дунав за международната природозащитна организация WWF.

Кои са авторите?
- Даниел Петреску и Себастиан Бугариу (Румъния) – двама от най-популярните румънски фотографи, запечатали природата на Дунав и Дунавската делта
- Александър Иванов (България) – известен с албума си „България отвисоко”
- Иво Зафиров (България) – един от утвърдените фотографи на дива природа в страната
- Антон Форауер (Австрия) и Мишел Гюнтер (Франция) – от години снимат местата по цял свят, където WWF работи.

Откриването на изложбата е открито само за журналисти, акредитирани в българския парламент.

Втората изложба е на Мария Радославова, която е обединила свои подводни фотографии от различни места по света под името “Totally Wet”. Откриването е в четвъртък, 9 юни, от 18,30 ч. в кафе-галерия "Генералът Раздава Шоколад" на ул. “Ами Буе” № 17 в София.

„Под водната повърхност се крие различен и много красив свят. Изложбата „Totally Wet” ще ви доближи до малка частица от него”, казва авторката.

Фотографиите са изложени до 30 юни. Част от приходите от продажби ще бъдат предоставени на WWF за работата на организацията в България.

Заповядайте!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4452 посещения

OFF

Последно качено » Новини