Календар

Бургазлии събраха вече 1000 лева за своя пеликан

Бургазлии събраха вече 1000 лева за своя пеликанС благотворителна разпродажба на фотографии на птици само за две седмици бургазлии събраха 1000 лева за своята скулптура на пеликан. С това събитие, инициаторите от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) поставиха началото на кампания за набиране на средства за създаване на скулптура на къдроглав пеликан, която да се превърне в отличителен знак или символ на Бургас.

Първи идеята подкрепиха фотографите Ивайло Зафиров, Богдан Боев, Стефан Аврамов и бургазлията Жечо Планински, като дариха свои кадри за каузата. 35 от техните уникални фотографии на птици от бургаските езера вече намериха своите притежатели и красят домовете или работните им места, а една от снимките вече е в кабинета на кмета Николов. Останалите 30 фотоса все още очакват своя бъдещ притежател. Всеки, който желае да има в дома си кътче дива природа или просто иска да подкрепи каузата, може да ги разгледа и си избере от импровизираната виртуална галерия в социалната мрежа facebook (Burgas Lakes), а организаторите ще му я доставят веднага след като се свърже с тях. Това ще бъде личният принос на всеки, който обича Бургас, за да се сбъдне една мечта – къдроглав пеликан да кацне в центъра на града и да стане разпознат от поколения бургазлии и гости на града. Много любители на фотокамерата, снимащи дивата природа, също подкрепят каузата и искат да дарят свои кадри за нейното осъществяване.

Предложението, което БДЗП и БФБ внесоха на бургаския кмет, г-н Николов, вече е разгледано и Общината има идеи за подходящо място в Морската градина, където скулптурата да бъде експонирана. С подкрепата на много бургазлии, двете природозащитни организации поставиха началото на Кампанията „За един бургаски пеликан”, но сега търсят и нови съмишленици, които да помогнат да се събере цялата необходима сума за изработването на скулптурата.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4836 посещения

OFF

Последно качено » Новини