Календар

СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА РИБОЛОВА В РЕКИТЕ РЕЗОВСКА И ВЕЛЕКА И НОРВЕЖКИЯ ОПИТ ПО ТЕМАТА

СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА РИБОЛОВА В РЕКИТЕ РЕЗОВСКА И ВЕЛЕКА И НОРВЕЖКИЯ ОПИТ ПО ТЕМАТАБългарска Фондация Биоразнообразие и Дирекцията на Природен парк „Странджа” организират среща по проблемите на риболова в реките Велека и Резовска. Лектори ще бъдат норвежкият експерт Од Тария Санлунд от Института за изследване на природата (NINA), Норвегия и Петко Цветков от БФБ. Ще бъде представено рибното разнообразие на българските реки и проблемите, свързани с миграцията на рибите, бариери и рибни проходи, изкуствени съоръжения и възстановяване.

Норвежкият експерт ще сподели техния опит във възстановяване на реките и пътищата за миграция на рибите, управлението на риболова и спортния риболов и контрол в Норвегия. Интересно ще бъде представянето на организациите на риболовците в Норвегия и спортния риболов като атракция за развитие на туризма.

Очакваме всеки, който има интерес по темите или иска да участва в дискусията за проблемите на нашите реки Велека и Резовска, да заповяда на 15 септември (четвъртък) 2011 г. от 17:00 часа в залата на ДПП „Странджа” в Малко Търново.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

4845 посещения

OFF

Последно качено » Новини