Календар

УЧИЛИЩНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: „Как да стигнем до училище по екологичен начин?“

УЧИЛИЩНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: „Как да стигнем до училище по екологичен начин?“На 20.09.2011г. от 10.30 в сградата на Столична община на ул Московска №33, в заседателната зала на 5 етаж ще има пресконференция на тема:

УЧИЛИЩНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО
„Как да стигнем до училище по екологичен начин?

Учениците от 14 европейски града заедно с ученици от столичните 88 СОУ, 54 СОУ, 1 АЕГ, 108 СОУ, 29 СОУ, 73 СОУ и 22 СОУ участваха в “Училищното предизвикателство” по проект "PIMMS TRANSFER" по програма INTERREG IVC на ЕС.

Инициативата организирана от Дирекции „Европейски програми, проекти и представителства” и „Образование” към Столична община със съдействието на Екологично сдружение “За земята” имаше за цел да постигне намаляване на емисиите въглероден диоксид, единствено като се промени начина на придвижване от и до училище.

Ще бъдат представени резултатите от проекта.

Победителите в „Училищно предизвикателство” от 88 СОУ, 54 СОУ, 1 АЕГ, 108 СОУ, 29 СОУ, 73 СОУ и 22 СОУ ще призовават учениците от столичните училища, да подкрепят и продължат тази инициатива, чрез използване на електротранспорт (трамвай, тролей, метро), велосипеди (само там където има условия за това и е осигурена безопасност) и повишаване на ходенето пеша от и до училище.

Очакваме ви!

ДА НАМАЛИМ ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ НА СО2 В СОФИЯ!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3679 посещения

OFF

Последно качено » Новини