Календар

Среща-дискусия за идеи за продължаване на Урбанотопия

Среща-дискусия  за идеи за продължаване на УрбанотопияПлатформата за решаване на градски проблеми в сътрудничество между столичани, БлуЛинк и отговорните институции завърши първата фаза на планираните досега дейности. Заповядайте на 25 ноември от 18,30 ч. в Унгарския културен институт да обсъдим с разработчиците й, партньорите и хората, на които им пука в какъв град живеят как да продължим да работим заедно за по-чиста, здравословна и прозрачно управлявана градска среда.

Урбантотопия събра в началото на лятото български и хърватски програмисти, дизайнери, екоактивисти, журналисти и представители на администрацията. За три дни те създадоха работещ прототип на система за подаване на сигнали за проблеми в града, огласяването им и съвместна работа за тяхното решаване. От тогава платформата „порастна”, като смени дизайна си, стартира ресурсна база, детайлизира картата и първите проблеми, за които е сигнализирано, вече имат решения.

До края на месеца ще заработи и мобилната версия на sofia.urbanotopia.eu. Тя автоматизира процеса до три действия, които може да извършите с мобилния си телефон и ви локализира на мястото, от което сигнализирате.

Междувременно Блулинк и Столичен инспекторат подписаха споразумение, които ще ни позволи да следим етапите от институционалните действия за решаване на проблемите.

Каним ви следващия петък да поговорим за идеи като разширяването на обхвата на действие на платформата, техническото й развитие, мигрирането й в други градове, каквито предложения вече има за Варна и Враца.
Можете да потвърдите участието си на peruz@bluelink.net , tel./fax: +359 2 9874748
mobile: +359 888 174 804

Срещата се реализира в рамките на проект "Информационни технологии за европейските граждани на ниво местна общност – да впрегнем глобалната мрежа за локално действие", финансиран по програма "Европа на гражданите" на Европейския съюз и с финансиране от фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставено по програма "Място за живот 2011" на фондация „ЕкоОбщност".

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2373 посещения

OFF

Последно качено » Новини