Календар

Представяне на резултатите от националния конкурс 'Площадката на АЕЦ „Белене”- нова надежда'

Представяне на резултатите от националния конкурс  'Площадката на АЕЦ „Белене”- нова надежда'Национална Коалиция „АЕЦ БелеНЕ!“ ви кани на пресконференция , на която ще бъдат оповестени резултатите от конкурса за алтернативно използване на площадката на АЕЦ „Белене”.
кога: 5.04.2012 г, четвъртък , от 11 ч.
къде: Национален пресклуб БТА ( „Цариградско шосе” №49)

Конкурсът бе обявен през януари 2012 г:
http://zazemiata.org/v1/Novini-CHetene.369.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=68&cHash=a5925f860136fe50c8af032b7e02e923

След решението за отказ от проекта АЕЦ „Белене“ въпросът за използването на площадката, на която има изградена многофункционална инфраструктура, стана още по-актуален. С този конкурс искаме да подпомогнем правителството и местните власти, като дадем началото на една открита дискусия за алтернативите за развитието на региона. Времето на тази дискусия е сега, а не след като бъдат направени поредните грешни стъпки.
Смятаме, че е изключително навременно да повдигнем въпросите:
• Ще бъде ли потърсена отговорност от конкретни лица за милиардите левове, вече изхарчени по проекта?
• Защо се обявяват прибързани решения за бъдещето на площадката на АЕЦ Белене без търсенето на прозрачно решение за най-перспективния вариант чрез международен конкурс?
През миналата седмица започна процедурата по ОВОС на турската АЕЦ „Аккую”. Защо българското правителство не участва в тази процедура, имайки предвид факта, че съседната ни страна Турция е известна с многобройните силни земетресения, довели до хиляди човешки жертви?

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3320 посещения

OFF

Последно качено » Новини