Календар

Tрадиционно майско велошествие по улиците на София

Tрадиционно майско велошествие по улиците на СофияЗа 15-ти пореден път сдружение „Велоеволюция” ще събере хиляди велосипедисти на традиционното майско велошествие по улиците на София.
Основен акцент на тазгодишното шествие ще бъде и втората кампания за преброяване на велосипедистите в столицата, която ще протече под името „Всеки велосипедист с номера си 2“.

За 15 пореден път, ние от сдружение „Велоеволюция”, каним хилядите наши съмишленици и приятели – хората, използващи колелото си, както за всекидневно придвижване, така и за спорт или удоволствие, на традиционното майско велошествие по улиците на София. Денят е 19 май – Световния ден за ходене на работа с колело, начален час 18.00 часа, а сборен пункт ще бъде Паметника на Съветската армия. Да се ходи на работа с колело е лесно, да се ходи на работа с колело е удобно и икономично, а също така и модерно. На 19 май 2012 г. ще докажем колко много хора вече го правят!

На 19 май, едновременно с шествието, ще се проведе и голямото преброяване - второто издание на инициативата „Всеки велосипедист с номера си 2”. Целта е да бъдат неофициално преброени велосипедистите в София, като всеки участник, който дойде на велошествието, ще получи уникален номер за участието си. В първото издание на инициативата бяха раздадени над 4 хил. номера. Каква ще е цифрата сега, три години по-късно – ще разберем на 19 май.
Щвствието ще завърши с раздаване на номера за всеки веосипедист и награди за велосипедисти в категории “най-ретро колело”, “най-екипирано дете” и др. раздавани от Максбайк.

Нашата мисия – да покажем, че с всяка изминала година хората, използващи велосипед, като основно средство за придвижване в града стават все повече. Събирайки се заедно, открито заявяваме необходимостта от все по-належащото подобряване на условията за придвижване с колело в града, от по-добра и адекватно изградена велосипедна инфраструктура, повишаване на безопастността на пътя и толерантността между всички участници в движението.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3837 посещения

OFF

Последно качено » Новини