Календар

Да подкрепим почистването на НП Пирин!

Да подкрепим почистването на НП Пирин! Сдружение За Земята с радост ви поканва на Чистене 2012, което ще се случи в Национален Парк Пирин от 27 юли до 03 август.

За първи път в историята, през 2011 почистването на За Земята се случи благодарение на даренията и подкрепата на широк кръг от приятели и се проведе независимо от корпоративния бизнес и фондациите, за което отново ви благодарим! Искаме и тази година почистването да израстне от семенцата на вашата солидарност и взаимопомощ!

Нужни са приблизително 2500лв за храна, транспорт, консумативи и комуникации.

И тъй, ще ошетаме хребетите между Яворов, Кончето и Вихрен, ако съберем надребно или наедро, както е удачно за всеки, необходимата ни сума!

Надяваме се усилено на вашата подкрепа и тази година!

Тази година ще се понесем по пътеки и полянки около хижа Яворов, ще се покачим по мраморното било на Пирина, ще минем Кончето на пръсти (но с чувал за боклук в ръка!), ще се покатерим на връх Вихрен и на хижата едноименна ще се отбием, за да почистим основните туристически маршрути, езерни циркуси, подскални отлагания на консерви и околохижни замърсявания от продуктите на цивилизацията. Освен че от 2 години не сме чистили в Пирин, през 2012 ще отидем точно там и то в района на ски зона Банско, за да подострим общественото внимание към един сериозен екологичен конфликт в България – застрояването в националните паркове.Ще ви посрещнем на 27-28-29 юли на хижа Яворов и на 30-31 юли и 01-02 август на хижа Вихрен.

Събитието се организира с активното финансово и логистично съдействие на Дирекцията на Национален парк "Пирин", които предоставят транспорт, чували, ръкавици и други материали и осигуряват участие на паркова охрана и експерти.

За да се включите в почистването, запишете се до 20 юли като попълните:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDh2VW53akRCTFNwZHVsMl9jcmtXa3c6MQ

Ако няма как да участвате с мускулна сила, можете да помогнете в
организацията и разпространението на събитието, или да направете дарение.

Имате още въпроси? Изпратите ги на имейл на chistene2012 [at]
zazemiata.org.

Повече за почистванията:
http://zazemiata.org/v1/Pochistvane-na-zashchiteni-teritorii.417.0.html
Повече подробности за тазгодишната акция:
http://zazemiata.org/v1/CHistene-2012-Pirin.433.0.html

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

5121 посещения

OFF

Последно качено » Новини