Календар

Държавата срещу народа – как участието в подписка срещу златодобива в Крумовград отвежда до разпити в полицията

Държавата срещу народа – как участието в подписка срещу златодобива в Крумовград отвежда до разпити в полициятаЗаповядайте на Пресконференция на 11.07.2012, от 13.00 часа, в залата на ОбС, град Крумовград организирана от: Сдружение „Живот за Крумовград”, Информационен и учебен център по екология, ЕС „За Земята”.

Вече месец полицията в Крумовград привиква на разпит граждани от общината, подкрепили подписка срещу златодобива в региона. Причината за тази репресивна намеса е сигнал от шестимата общинския съветница от ГЕРБ, препратен до областния управител и чрез него до главния прокурор, че подписката е невалидна, като много от подписалите са били манипулирани и настройвани против компанията-инвеститор.

Какво и как се случва по време на полицейските разпити, защо държавата така всеотдайно брани интересите на една частна компания и кой трябва да защитава гражданските права за пряко участие в местното самоуправление?

Разкази от тези, които вече са били разпитвани, коментари за взаимоотношенията между граждани и държава в процеса на местно самоуправление и за натиска върху личния избор и свобода .

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

3630 посещения

OFF

Последно качено » Новини