Календар

Коледа отново идва на колела!

Коледа отново идва на колела!Добрият старец идва на колело в София за шести път. За първи път към инициативата се присъединяват още пет града

Холандският посланик в България Карел ван Кестерен ще е сред ентусиастите, които ще участват в тазгодишното издание на традиционната инициатива Коледа на колела в София.

Организаторите на събитието сдружение Велоеволюция и сдружение Велоразходка канят всички, които не се страхуват от снега и студа, до покарат колело из снежната столица.

Велоентусиастите се събират на 16 декември 2012 г. (неделя) в 11:00 часа пред пилоните на НДК. Те приканват всички, които искат да се забавляват предколедно с колелета, да дойдат с коледни костюми и много настроение. Организаторите ще подготвят сладки курабийки и топъл чай. И за да е още по-весело, ще раздават коледни велосипедни късметчета. Всеки е добър дошъл да се включи със свои сладки и късмети.
Маршрутът на Коледа на колела 2012 ще премина през няколко софийски улици, като ще спира на места с велосипеден „привкус“, носейки много коледно настроение, усмивки и добри пожелания.
Децата и за тези, които не се осмеляват да покарат из снежна София, могат да се забавляват с велофайтон.

Коледа на колела има вече шестгодишна традиция в София. За първи път в инициативата се включват и други български градове:
- Варна с организатор Велоклуб Устрем
- Русе с организатор Сдружение Вело-Русе
- Ловеч с организатор Велоклуб Пресечената скала
- Благоевград с организатор Велоклуб Благоевград
- Трявна с организатор Велоклуб Трявна

Тази година велосипедната инициатива се сдоби с много нови поддръжници. Сред тях е Холандското посолство в България. Коледа на колела ще бъде началото на серия от съвместни българо-холандски събития под мотото Bike `em all (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Холандски експерти ще представят в София и други градове своя опит в изграждането на устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура. Семинарите, наречени „Think-Bike” (Мисли велосипедно), ще бъдат съчетани с масови велосъбития. През април 2013 за първи път в София ще бъде организиран Оранжев велотур.

Нека покажем, че велосипедът не спи зимен сън и колелото е не просто средство за придвижване, а начин на живот, призовават от Велоеволюция. Те си пожелават 2013 година да е Годината на велосипедистите! Велоеволюция е сред партньорите за изготвянето на План за развитие на велосипедния транспорт на територията на Столична община 2012-2017 г. , иницииран от Центъра за градска мобилност. Целта е София да се превърне във „велосипеден” град.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2648 посещения

OFF

Последно качено » Новини