Календар

Школа по орнитология и природозащита

Школа по орнитология и природозащитаЛекция 16 [02.04.2013 г.]: Кафявата бойга – инвазивен вид на о-в Гуам

Поканен лектор: Петко Петков

Ще научим защо инвазивните чужди видове са един от главните фактори за загубата на биологично разнообразие в наши дни и как от пълна липса на змии върху о-в Гуам в началото на 20-ти век, в момента плътността на тези отровни змии на тихоокеанския остров надминава 10,000 екземпляра на квадратен километър - една от най-високите в света...

Лекторът Петко Петков е биолог, чийто професионален път започва в Зоопарк-София, продължава през Българската орнитологическа централа (по това време част от Института по зоология при БАН), след което включва участие в многобройни проекти в Северна Америка и Тихия океан, свързани с изследване и опазване на различни видове животни – от безгръбначни през саламандри и отровни змии, птици, до мечки гризли.

Школата по орнитология и природозащита е безплатна. До момента в България са установени над 420 вида птици. Всички желаещи да ги изучават и опазват са добре дошли на лекциите на Българската орнитологическа централа.

Лекциите се провеждат всеки вторник от 18:30 ч. в заседателната зала на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН (База-2, бившият Институт по зоология, обща сграда с Природонаучния музей, входът откъм Руската църква: бул Цар Освободител 1, София). Дължината им е 60-90 мин., в зависимост от конкретната разглеждана тема.

Лекциите са онагледени с помощта на съвременни аудио-визуални средства, организират се и екскурзии сред природата.
Ако сте пропуснали някоя лекция, не се колебайте и посетете следващите.

Школата дава възможност за професионална ориентация на учениците и студентите.

Лекционният курс се води от доц., д-р Борис Николов.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2722 посещения

OFF

Последно качено » Новини