Календар

Календар за природата

Календар за природатаОт 10 години Българска фондация биоразнообразие (БФБ) издава малък, симпатичен календар в 14 страници, посветен на Година на определен вид. Вече е готов десетият юбилеен брой на календара, този път за кълвачите. Ако искате да го имате, свържете се с БФБ и отидете директно в офисите в София, Благоевград и Бургас! Цена: 3 лв.

Координати на Българска фондация биоразнообразие

Будили ли сте се рано сутрин, когато слънцето още не се е показало и утринната тишина е покрила всичко наоколо, но се чува едно познато глухо потропване по дърветата, сякаш някой почуква по затворените врати? Или отривисто барабанене като на виртуозен перкусионист? Или звучен крясък, далечен полъх от тропически гори, тайни и приключения? Да, това са кълвачите – чудати и любими, тайнствени и загадъчни, но достатъчно любопитни и впечатляващи, за да ги познаваме всички. Те са навсякъде около нас, където има гори и дървета, не само защото животът им зависи от горите, но и обратното – горите не биха могли да съществуват без кълвачите. Повече за Годината на кълвачите


Всички издания до този момент:
2005 - Година на водните кончета, 2006 бе посветена на гъбите, 2007 на дивите кози, 2008 на орхидеите, 2009 на земноводните, а 2010 – на цялото биоразнообразие. 2011 беше свързана с глухаря, 2012 с пеперудите, а 2013 с лалетата и тяхното семейство.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2382 посещения

OFF

Последно качено » Новини