Календар

Школа по орнитология и природозащита (лекция 6)

Школа по орнитология и природозащита (лекция 6)Лекция 6 [17.12.2013 г.]:
Видове птици от разред Соколоподобни (1-ва част)

Ще има и кратка демонстрация как лесно и бързо да направим хранилка за пойни птици, предвид започващия зимен сезон. Благодарности на Александър Маринов - Санчо.

Лекцията ще е последна в рамките на Школата за календарната 2013 г. Ще ви очакваме отново в началото на януари 2014 г. – датата и темата ще бъдат своевременно оповестени.

Въпреки малката си площ, до момента в България са установени над 420 вида птици. Всички желаещи да ги изучават и опазват са добре дошли на лекциите на Българската орнитологическа централа. Школата по орнитология и природозащита е безплатна.

Лекциите се провеждат всеки вторник от 18:30 ч., а дължината им е 60-90 мин., в зависимост от конкретната разглеждана тема.

Поради ремонт на заседателната зала на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН в София (База-2, бившият Институт по зоология, обща сграда с Природонаучния музей, входът откъм Руската църква - бул. Цар Освободител 1) тази лекция също ще бъде в зала "Риби" на Природонаучния музей - тя ще бъде достъпна за курсистите от фоайето на сградата, същия вход, упоменат по-горе.

Лекциите са онагледени с помощта на съвременни аудио-визуални средства, организират се и екскурзии сред природата.
Ако сте пропуснали някоя лекция не се колебайте и посетете следващите.

Школата дава възможност за професионална ориентация на учениците и студентите.

Лекционният курс се води от доц., д-р Борис Николов.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2113 посещения

OFF

Последно качено » Новини